LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

jazz

De Doelen & LantarenVenster presenteren:

AVISHAI COHEN: 1970

LOCATIE: DE DOELEN, WILLEM BURGERZAAL
wo 14 feb | 20:15

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen in de Doelen, Willem Burgerzaal.

Kaarten à € 30 (zaal) en € 25 (balkon) zijn te koop via De Doelen.

De charismatische bassist, componist, zanger én bandleider Avishai Cohen (Israël, 1970) wordt gezien als een grootheid in de internationale jazzscene. Cohen is eigengereid. Zijn spel op de contrabas is volgens velen geniaal. In alle opzichten is zijn benadering van de grote bas origineel en virtuoos. Bovendien swingt de Israëliër als geen ander. Cohen is een multi-talent, en volgens toonaangevend jazzmagazine Downbeat "a jazz visionary of global proportions".

Avishai’s loopbaan kreeg vanaf 1997 een ingrijpende wending toen hij ontdekt werd door Chick Corea. Deze Amerikaanse legende strikte hem niet alleen voor zijn platenlabel, maar richtte ook samen met Cohen het sextet Origin op. Later speelde hij nog in het Chick Corea New Trio. Sinds zijn vertrek bij Corea maakte Cohen met zijn eigen bands tal van albums, maakte hij studio-opnamen met Alicia Keys, trad op met The London Philharmonic Orchestra en werkte hij als artistiek leider van het Red Sea Festival te Eilat. Ook werd hij door Bass Player Magazine uitgeroepen tot een van de honderd meest invloedrijke bassisten van de twintigste eeuw. Zijn meest recente album From Darkness kwam uit in 2015.

Avishai Cohen is een wereldburger die zijn muziek laat weerklinken in genres als latin, klassieke muziek, balkan en volksmuziek uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika en natuurlijk klezmer en jazz. Zingen doet hij in het Engels, Hebreeuws, Spaans en het Ladino. Na uiteenlopende eigen projecten met sefardische muziek, een strijkkwartet en een mix van jazz en oude muziek uit het Midden-Oosten, komt hij nu naar Rotterdam met een bijzonder kwartet, dat een mix zal brengen van ouder werk van Avishai met nieuw materiaal van het album 1970 dat in september 2017 is uitgebracht.

“De bassist heeft een prachtig warm geluid en als hij soleert is het net of de snaren van de contrabas van elastiek zijn, zo soepel speelt hij." (Maartje den Breejen)

Bezetting:
Avishai Cohen – contrabas, Fender Rhodes, zang
Elyasaf Bishari – oud, basgitaar, zang
Itamar Doari – percussie, zang
Yael Shapira – akoestische en elektrische cello, zang

Vandaag

Nieuws

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!