LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Film

BATTLE OF THE SEXES

Jonathan Dayton, Valerie Faris
 • Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten
 • 2017
 • 121'
 • Engels gespr.
 • Nederlands ond.
  • niet schadelijk / alle leeftijden
  • grof taalgebruik
  LAATSTE WEEK Deze voorstelling is verlopen

  De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King (Emma Stone) en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs (Steve Carell) werd bestempeld als de Battle of the Sexes. Het werd het meest bekeken sportevenement aller tijden.

  De wedstrijd wist de tijdgeest te vangen en bracht een wereldwijde conversatie op gang over gendergelijkheid. Het bracht tevens de feministische beweging in een stroomversnelling.

  King en Riggs, gevangen in alle media-aandacht, stonden lijnrecht tegenover elkaar in de discussie. Maar buiten de tennisbaan vochten ze allebei een nog veel persoonlijkere en complexere strijd. Met een ondersteunende man die haar aanmoedigde in haar strijd voor een gelijke beloning, moest de op haar privacy gestelde King ook nog in het reine komen met haar eigen seksualiteit. En Riggs zette zijn nalatenschap en reputatie op het spel om zo nog één keer het succes uit het verleden te kunnen herbeleven.

  Samen zorgden ze voor een cultureel spektakel dat veel verder reikte dan de tennisbaan. Het was voer voor discussie tussen mannen en vrouwen in slaapkamers en vergaderruimtes over de hele wereld.

  ★★★★ NRC Handelsblad
  "onderhoudende én scherpzinnige film"

  ★★★★ het Parool
  "Filmmakers Faris en Dayton brengen het ernstige en actuele onderwerp met humor en ironie."

  Vandaag

  Nieuws

  IFFR 2018

  Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!