LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

moderne jazz

JEF NEVE

SPIRIT CONTROL
€ 18,- | excl. € 1,50 transactiekosten per ticket
do 08 feb | 20:30
KOOP KAARTEN

Bij dit concert zijn alleen zitplaatsen. Er is vrije plaatskeuze.

Pianist Jef Neve is de succesvolste Belgische jazzartiest van dit moment. In zijn composities komt zijn klassieke opleiding tot uiting, evenals zijn affiniteit met de muziek van Joni Mitchell, Tom Waits, Radiohead, Keith Jarrett en leermeester Brad Mehldau. Jef toerde onder anderen met Gabriel Rios, Typhoon en José James. In België staat hij dan ook zowel op jazz- als op popfestivals. In LantarenVenster is Jef inmiddels een graag geziene gast. Hij trad er al op met zijn trio, met het project Sons of the New World, en in duo samen met rapper Typhoon.

De Vlaming Neve heeft op het nieuwe album Spirit Control een perfecte balans gevonden binnen het brede scala aan genres dat hij speelt. De albumtitel staat voor het gevoel waarbij de geest eindelijk doet wat je altijd hebt verlangd, een heerlijk gevoel van vrijheid. Het tempo ligt hoog. De pianist duwt de stroom voorwaarts, terwijl drums en subtiele elektronica de onderbuik doen voelen en de strijkers en trompet voor drama en lyriek zorgen. Neve brengt een bijzondere combinatie van jazz, eigentijdse klassieke muziek, pop en filmmuziek in meeslepende songs. Hij presenteert deze prachtige muziek met band (waarin de Nederlandse trompettist Teus Nobel) en strijkkwartet.

"In zijn composities met zowel jazz als klassieke componenten vinden verbeelding en diepgang elkaar in weelderige melodieën die gaandeweg helemaal openbreken… Jazz en klassieke muziek zijn voor de pianist van gelijke waarde." (NRC Handelsblad).

"Als er één muzikant vanuit de Lage Landen garant staat voor eigenzinnigheid is het Jef Neve wel… Spirit Control is een album om te omarmen en nooit meer los te laten." (WrittenInMusic.com)

Bezetting (t.b.c.)
Pauline Koning - viool
Cristina Constantinescu - viool
Steven De Roeck - altviool
Marlon Dek - cello
Andy Dhondt - saxofoon, keyboards
Teus Nobel - trompet
Jef Neve - piano
Lennart Heyndels - bas
Jens Bouttery - drums, electronics

Nieuws

IFFR 2018

Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!