LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Film

HUMAN FLOW

Ai Weiwei
 • Duitsland
 • 2017
 • 140'
 • Engels gespr.
 • Nederlands ond.
 • 2E WEEK Deze voorstelling is verlopen

  Meer dan 65 miljoen mensen over de hele wereld worden door hongersnood, klimaatverandering en oorlog gedwongen huis en haard te verlaten; in de grootste menselijke migratie sinds de Tweede Wereldoorlog.

  Human Flow geeft, onder leiding van internationaal gerenommeerde kunstenaar Ai Weiwei, een krachtig visueel beeld van deze enorme menselijke migratie. De documentaire laat zowel de onthutsende omvang van de vluchtelingencrisis zien, als de diepgaande persoonlijke verhalen van mensen die er middenin zitten.

  Gedurende een bewogen jaar worden vluchtelingen in 23 landen over de hele wereld, waaronder Afghanistan, Bangladesh, Frankrijk, Griekenland, Duitsland, Irak, Israel, Italië, Kenia, Mexico en Turkije, gevolgd. Human Flow is getuige van hun wanhopige zoektocht naar veiligheid, onderdak en rechtvaardigheid: van vluchtelingenkampen en levensgevaarlijke oceaanovergangen tot gesloten grensovergangen; van ontwrichting en ontnuchtering naar moed, uithoudingsvermogen en aanpassingsvermogen; van het leven dat ze achterlieten naar een onbekende toekomst.

  Deze documentaire komt in een tijd waarin tolerantie, medeleven en vertrouwen meer dan ooit nodig zijn.

  Vandaag

  Nieuws

  IFFR 2018

  Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!