LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Special

ROTTERDAM CLASSICS: VOLUIT ROTTERDAM

HOE VERKOOP JE ROTTERDAM?
Janwillem de Kok e.a.
 • Nederland
 • 2017
 • 90'
 • Nederlands gespr.
  • niet schadelijk / alle leeftijden
  Deze voorstelling is verlopen

  LantarenVenster presenteert in samenwerking met Het Stadsarchief, Rotterdam Classics en Joop de Jong (uitgeverij Diafragma) Voluit Rotterdam, een halve eeuw voorlichtingsfilms uit de periode 1951 tot 2004, over de stad in wording en de stad die is.

  De verschillende korte films zullen worden afgewisseld met een interview met regisseur Janwillem de Kok (How do you Rotterdam?, 2004) en de presentatie van de dvd Voluit Rotterdam.

  "Rotterdam is niet te filmen, Rotterdam is vééls te echt", aldus Jules Deelder. Niet te filmen? Dat valt gelukkig erg mee. Tal van voorlichtingsfilms getuigen van de wens om Rotterdam (inter)nationaal aan de man te brengen, als stad in ontwikkeling, eerst gericht op herstel (Houen zo!, Een wandeling door Rotterdam, Rotterdam) spoedig daarna op de toekomst (Poort van Europa). De productie Toets was bedoeld om het imago van de haven te verbeteren. Zeldzamer zijn de films die Rotterdam presenteren zoals het is, bijvoorbeeld How do you Rotterdam?: Rotterdam is een geweldige stad, gaat dat zien, maar wat je ook gaat zien, Rotterdam kent geen voltooid verleden tijd. Altijd wordt ergens gewerkt aan het verbeteren van de stad.

  Elke film geeft een eigen en uniek, want vervlogen, tijdsbeeld van stad en haven, waar de trots van Rotterdammers - hoe direct en nuchter ze ook zijn - van afspat. Vier producties wonnen internationale filmprijzen. Sommige raken ieders hart door de rollen van actrice Ansje van Brandenberg en presentatrice Mies Bouwman.

  Prikkel je Rotterdam-gevoel en ga dit zien!

  Prijsvraag

  Geïnspireerd? Maak zelf met je smartphone een promo-filmpje van Rotterdam (max. zestig seconden) en stuur dit voor 31 december op naar Stadsarchief Rotterdam. Het in de ogen van de jury mooiste filmpje wordt verspreid via sociale media en opgenomen in de collectie van het Stadsarchief Rotterdam. De winnaar krijgt bovendien de dvd Voluit Rotterdam.

  Vandaag

  Nieuws

  FEESTDAGEN

  Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

  Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!