LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

jazz

CAMERON GRAVES TRIO

€ 16,- | excl. € 1,50 transactiekosten per ticket
za 21 apr | 20:30
KOOP KAARTEN

Met de release van Kamasi Washingtons album The Epic (2015) zette het genre-vervagende, in Los Angeles gevestigde collectief West Coast Get Down zichzelf op de kaart. Het betekende een verschuiving in het jazzlandschap. Die evolutie gaat verder met de release van Planetary Prince, het debuutalbum van visionair pianist, toetsenist, componist en WCGD medeoprichter Cameron Graves.

De zoon van de soulzanger Carl Graves speelt sinds de kleuterschool piano. Tijdens zijn studie vormde hij een band met klasgenoten Kamasi Washington en Miles Mosley. Dit drietal ging vervolgens al snel samenwerken met de broers Stephen 'Thundercat' Bruner en Ronald Bruner. Graves speelde in het recente verleden al twee keer in LantarenVenster, in de band van legendarisch bassist Stanley Clarke.

"Ik probeer muziek terug te brengen naar de tijd waarin virtuozen beroemdheden waren," aldus Graves. "Ik wil de oren van de luisteraar onderwijzen, en hun smaak beïnvloeden, zodat ik niet-traditionele akkoordveranderingen en toonladders kan gebruiken en toch hun ziel kan aanspreken. Zodat de muziek je een hallucinaire trip geeft zonder dat je iets gebruikt.”

"Graves is een geweldig pianist, dat had hij al op The Epic laten horen." – de Volkskrant

Bezetting:
Cameron Graves - piano, keyboards
Max Gerl - bas
Mike Mitchell - drums

Nieuws

IFFR 2018

Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!