LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
Fotografie: Carel van Hees
  • Fotografie: Carel van Hees

Jazz international Rotterdam

Benefietconcert met glühwein

Jazz International Rotterdam presents:

BENEFIET VOOR JORRIT

MET O.A. ERIC VLOEIMANS EN HAN BENNINK
LOCATIE: ARMINIUSKERK
Deze voorstelling is verlopen

Kaarten voor dit concert zijn, vanaf € 11, te koop via Jazz International.

Niet zo lang geleden heeft de Nederlandse jazzwereld kennis genomen van het gitaarfenomeen Jorrit Westerhof - het nieuws ging rond als een lopend vuur. Musici zoals Han Bennink, Michael Moore, Eric Vloeimans en vele anderen voelden zich geroepen om Jorrit te betrekken bij concerten. Jorrit werd in 2016 door Jazz International Rotterdam ondersteund als nieuwe maker en presenteerde zich op Festival Jazz International met zijn Pack Project. Jorrit verhuisde hiervoor speciaal vanuit Groningen en woont sindsdien in Rotterdam.

Op vrijdag 13 oktober was er een echt lopend vuur door de woning van Jorrit in Rotterdam. Jorrit zelf is met de schrik vrijgekomen, maar zijn gitaren en geschreven muziek (en al zijn spullen) gingen in vlammen op. Drummer Han Bennink kwam op het fonkelende idee om een benefietconcert te spelen voor en met Jorrit. Dat idee wordt nu werkelijkheid: op zaterdag 23 december in de Arminiuskerk te Rotterdam komt Jorrits eigen trio, alsmede Eric Vloeimans, Michael Moore, Han Bennink, Martin Fondse en Oene van Geel spelen.

Dit bijzondere concert wordt ondersteund door Jazz International Rotterdam en LantarenVenster. De opbrengst gaat naar het instrumentenfonds voor Jorrit Westerhof en naar Musicians Without Borders. Het is kerst, komt allen naar de warmte van de Arminiuskerk voor een prachtconcert. Er zijn versnaperingen en uiteraard glühwein. Het is voor een goed doel en je gaat als blij mens weer naar huis.

Bezetting:
Eric Voeimans - trompet
Han Bennink - drums
Michael Moore - klarinet en altsaxofoon
Martin Fondse - piano en vibrandoneon
Oene van Geel - altviool
Jorrit Westerhof - gitaar
Marko Curcic - bas
Aleksandar Škorić - drums

Vandaag

Nieuws

IFFR 2018

Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!