LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Muziek

Motel Mozaique Concerts, BIRD en LantarenVenster presenteren:

NICK MULVEY

LOCATIE: MAASSILO
€ 20,- | excl. € 1,50 transactiekosten per ticket
vr 25 mei | 20:30
KOOP KAARTEN

Dit concert is in de Maassilo, Maashaven Zuidzijde 1-2.

De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey verruilde enkele jaren geleden Portico Quartet voor een solo-carrière en reist tegenwoordig met zijn gitaar door het festival- en clublandschap om zijn bezwerende en catchy folkpop met de wereld te delen. Denk aan opzwepende ritmes, minimalistische melodieën, intelligente teksten en bezwerende gitaar-riffs. En dat allemaal in één persoon!

Portico Quartet en een Mercury Prize-nominatie

Voor Nick Mulvey thuiskwam bij de gitaar, speelde hij vijf jaar de hang voor Portico Quartet. Het typische geluid van deze futuristische steeldrum was essentieel voor de ontwikkeling van de opzwepende jazz van Portico Quartet. Het leverde de Britse jazzband onder meer een nominatie voor de vermaarde Mercury Prize op.

Van First Mind naar Wake Up Now

Ondanks dat Mulvey de hang inwisselde voor de gitaar is zijn percussie-gen (gelukkig) nog geheel intact. In zijn songs vind je volop Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes, maar tegelijkertijd het minimalisme van Nick Drake en Steve Reich. Op zijn veelgeprezen solodebuut First Mind (2014) draaide het vooral om de melancholische luisterliedjes, maar op het onlangs verschenen Wake Up Now (met de groovy single Unconditional) hoor je dat Mulvey als tekst- en liedjesschrijver een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Hij graaft nu iets dieper en vooral op tekstueel vlak - zo komen onderwerpen als politieke onrust, de vluchtelingencrisis of klimaatsverandering aan bod - probeert Mulvey iets meer mee te geven aan zijn luisteraars.

Voor liefhebbers van Nick Drake, Jose Gonzalez en Ben Howard!

Nieuws

IFFR 2018

Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!