LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Jazz international Rotterdam

Muziek

Jazz International Rotterdam en LantarenVenster presenteren:

DE BEREN GIEREN

DUG OUT SKYSCRAPERS
€ 15,- | excl. € 1,50 transactiekosten per ticket
za 24 feb | 20:30
KOOP KAARTEN

De Beren Gieren is misschien wel de avontuurlijkste muziekgroep van de Benelux. Sinds hun oprichting in 2009 hebben ze geen moment stilgezeten. Hun tweede album A raveling (2013) zorgde voor de internationale doorbraak. The Detour Fish, een live-opname met de Portugese trompettiste Susana Santos Silva (met wie het trio ook optrad bij Jazz International Rotterdam in LantarenVenster), werd eind 2014 uitgebracht op het toonaangevende platenlabel Clean Feed en overal lovend ontvangen. In 2015 verscheen hun derde trio album One Mirrors Many.

Nu komt het trio met Dug Out Skyscrapers, een onthulling van de toekomst van het verleden, het leidmotief van dit album. Als toegewijde archeologen uit de toekomst gaan De Beren Gieren met subtiele elektronische effecten aan de slag om het potentieel van hun akoestische instrumenten laag per laag bloot te leggen. De piano echoot door, de drums splitsen zich op in nog meer deeltjes en de bas reikt nog dieper in haar sonore universum. De nummers krijgen een 3D-dimensie door deze sonore viewmaster. De luisteraar zweeft tussen herkenning en vernieuwing, tussen weemoed en opwinding.

"We vieren de terugkeer van De Beren Gieren. Dug Out Skyscrapers levert nog maar eens het bewijs dat deze groep een pracht van een toekomst tegemoet gaat." – JazzNu

Bezetting:
Fulco Ottervanger - piano
Lieven Van Pée - contrabas
Simon Segers - drums

Nieuws

IFFR 2018

Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!