LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Muziek

MAMMAL HANDS

SHADOW WORK
€ 14,- | excl. € 1,50 transactiekosten per ticket
vr 06 apr | 20:30
KOOP KAARTEN

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen.

Mammal Hands uit Norwich (Engeland) is een bijzonder trio. Hun nieuwe album Shadow Work, dat ze in LantarenVenster komen voorstellen, is wederom een door jazz gevoede en electronics gedreven expeditie die heel goed in het verlengde van een band als GoGo Penguin geplaatst kan worden. Niet vreemd als je weet dat de bands goed bevriend zijn en vele keren met elkaar op tour gingen.

Na het opvallende debuut Animalia en de prima opvolger Floa is het meesterlijke Shadow Work het derde album van het trio dat door de bijzondere samensteling van piano, drums en saxofoon/klarinet een intrigerend geluid heeft. De manier waarop de broers Jordan en Nick Smart de melodielijnen neerzetten en jeugdvriend Jesse Barrett de ritmische patronen daarop aan laat sluiten blijft onnavolgbaar. Ongelooflijk ook hoe het trio een laag en gedreven geluid genereerd zonder een bassist in de band te hebben.

“Heerlijk om een band te horen die volop progressie vertoont. Floa is een uitzonderlijk album dat muzikaal divers, spannend en innemend klinkt.” (Written in Music)

Bezetting:
Jordan Smart - saxophones
Nick Smart - piano
Jesse Barrett - drums

Nieuws

IFFR 2018

Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!