LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Muziek

Jazz International presenteert:

KIKA SPRANGERS QUINTET & SEBASTIAAN VAN BAVEL TRIO FT. JASPER BLOM EN VERA NAUS

YOUNG VIPS 2018
€ 14,- | excl. € 1,50 transactiekosten per ticket
za 07 apr | 20:30
KOOP KAARTEN

Jaarlijks kiezen programmeurs van de beste jazzclubs van ons land de meest veelbelovende talenten uit, die ook hun eigen muziek componeren. Deze talenten mogen op tournee als Young VIPs.

Kika Sprangers

Saxofoniste Kika Sprangers (1994) rondde vorig jaar met een ‘9 met onderscheiding’ haar Bachelor of Music aan het Utrechtse conservatorium af, waar ze studeerde bij Marc Scholten en Toon Roos. In februari van dit jaar verscheen haar eerste EP Leaves of Lily die ze voor een volle Cloud Nine/TivoliVredenburg in Utrecht presenteerde met haar Large Ensemble. Inspiratie haalt Spangers uit diverse stijlen. Ze noemt zelf Seamus Blake, Joshua Redman, Brad Mehldau en Maria Schneider als haar voorbeelden. De afgelopen jaren toerde ze door Nederland als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Daarmee werkte ze ook samen met het Metropole Orkest.

Sebastiaan van Bavel

Pianist Sebastiaan van Bavel (1992) is een muzikant én componist met een visie. Zijn talent manifesteert zich zowel in de jazz- als de klassieke muziek. Dat leverde hem op jonge leeftijd al een flink aantal onderscheidingen op. Maar ook andere genres komen aanbod, die hij met overtuiging en gemak met elkaar vermengt. In 2014 verscheen het debuut As the Journey Begins van zijn trio, waarvoor hij direct een Edison ontving. Nu is er Cosmic Dance, een album gebaseerd op teksten van de Indiase poëet Sri Aurobindo. De verbindende werking tussen poëzie en muziek is diepgaand en opwindend. Op dit album laat Van Bavel structuren uit de westerse klassieke muziek en melodische en ritmische concepten uit de Indiase klassieke muziek samenkomen. Maar de jazzmuziek blijft bij Van Bavel het vertrekpunt.

Bezetting Kika Sprangers:
Kika Sprangers - saxofoon
Eric Brugmans - gitaar
Manuel Wouthuysen - toetsen
Danny van Ruitenburg - bas
Benjamin Torbijn - drums

Bezetting Sebastiaan van Bavel Trio & Jasper Blom / Vera Naus:
Sebastiaan van Bavel - piano
Vera Naus - zang
Jasper Blom - tenorsax
Maciej Domaradzki - contrabas
Jimmi Jo Hueting - drums

Nieuws

IFFR 2018

Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!