LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Jazz international Rotterdam

Dubbelconcert

Jazz International presenteert:

MARK HAANSTRA & OENE VAN GEEL EN BITCH 'N MONK

€ 15,- | excl. € 1,50 transactiekosten per ticket
za 31 mrt | 20:30
KOOP KAARTEN

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen. Het optreden bestaat uit twee sets: voor de pauze spelen Oene van Geel en Mark Haanstra, na de pauze speelt Bitch ’n Monk.

Mark Haanstra & Oene van Geel - Shapes of Time

Altviolist Oene van Geel en bassist Mark Haanstra spelen al meer dan twintig jaar samen in allerlei bezettingen en ontwikkelden een verrassend eigen idioom. Voor hun debuutalbum Shapes of Time, dat verschijnt in februari 2018, lieten Van Geel en Haanstra zich inspireren door het werk van beeldmaker Udo Prinsen. Die installeerde tijdens een poolexpeditie verschillende pinhole camera’s en ving zo licht van vele maanden in één foto. Korte bewegingen zijn niet te zien, wel die van de zon die langs de hemel glijdt. Zo gaat het ook met de muziek van Mark en Oene: één geheel opgebouwd uit elementen die voortkomen uit jaren samenspel. Je herkent de muziek, maar de vorm is anders.

“Na al die jaren hebben de heren aan een likje telepathie genoeg” - Eddy Determeyer, Draai om je oren

Bitch ’n Monk

Bitch ‘n Monk (Maurizio Velasierra en Heidi Heidelberg) maken spirituele, rauwe muziek in fluid form, zoals ze het zelf noemen. Het weerspiegelt de non-conformistische gedachte die het duo heeft over het maken van muziek: het ontstaat en gaat zijn eigen weg. Maurizio Velasierra speelt verschillende fluiten en Heidi Heidelberg zingt, beatboxt en speelt gitaar terwijl dat alles door een flinke lading elektronica wordt ondersteund. In hun optredens gebruiken ze hun composities als uitgangspunt maar ze staan altijd klaar om die aan te passen aan de eisen van de setting en het moment.

“Exquisite. A kaleidescope of musical forms” - BBC Radio 3

Bezetting Mark Haanstra:
Mark Haanstra - basgitaar
Oene van Geel - altviool
Met beeld van Udo Prinsen

Bezetting Bitch 'n Monk:
Maurizio Velasierra - fluit
Heidi Heidelberg - zang, gitaar

Nieuws

IFFR 2018

Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!