LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Film

MY BEAUTIFUL LAUNDRETTE

Stephen Frears
 • GB
 • 1985
 • 97'
 • Engels gespr.
 • Nederlands ond.
 • Deze voorstelling is verlopen

  Op sommige plaatsen staat per abuis dat deze film draait op zondagmiddag 15:30. Het vertoningstijdstip is dinsdag 6 mei, 21:30! Onze excuses.

  Veelbekroonde en Oscargenomineerde film die een schitterend tijdsbeeld geeft van de jaren tachtig in Engeland.

  Terwijl zijn welgestelde oom floreert onder de heerschappij van Iron Lady Margaret Thatcher, verafschuwt de Pakistaanse Omar de verharde maatschappelijke verhoudingen van die tijd. De motivatie in zo'n samenleving carrière te maken ontbreekt hem dan ook totaal, maar daar heeft zijn familie wel een oplossing voor. Omar krijgt een baantje in de wasserette van z'n oom.

  Als hij na een avond werken in diezelfde wasserette in zijn auto belaagd wordt door een groep nazistische jongeren herkent hij zijn oude schoolvriend Johnny. Beide jongemannen schrikken als ze elkaar zien in deze gewelddadige omstandigheden. Johnny besluit Omar te helpen en redt hem van zijn belagers. Hij helpt hem in de wasserette en de vriendschap bloeit als nooit tevoren. Tot ongenoegen van Omars' Pakistaanse familie en Johnny's blanke vrienden.

  Deze voorstelling hoort bij:

  Gay Film Night Gay Film Night

  Gay Film Night

  Evenals:

  • Beefcake verrassingsfilm
  • Happy Together
  • Savage Grace
  Toon alle 18 voorstellingen


  Gastprogrammeur Hildert Raaijmakers

  Hildert (39) werd geboren in het Noord-Hollandse Akersloot maar groeide op in Overijssel. In Zwolle
  deed hij de lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid alvorens hij terugkeerde naar de Randstad, waar hij zich stortte in verdere culturele studies. Hij voltooide de kunstacademie in Utrecht (richting theatervormgeving) waarna een groot scala van zeer uiteenlopende baantjes op z'n pad kwam. Van docent tekenen in het vrome Katwijk, tot het spelen van heks in archeologisch themapark Archeon, Hildert draait er z'n hand niet voor om.

  In Rotterdam werkte Hildert voor het Oude Luxor Theater, waar Filmhuis Den Haag hem wegkaapte. Daar is hij al enige jaren verantwoordelijk voor de communicatie en educatie. Ook privé vormt de residentiestad zijn thuisbasis, een die hij al jaren deelt met man Rein en hond Lupu.

  Met: Daniel Day Lewis en Saeed Jaffrey.

  Nieuws

  IFFR 2018

  Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!