LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Film

HAPPY TOGETHER

CHEUN GWONG TSA SIT
Wong Kar-wai
 • HK
 • 1997
 • 93'
 • Mandarijn, Kantonees, Spaans gespr.
 • Nederlands ond.
 • Deze voorstelling is verlopen

  Meesterfilmer Wong Kar-wai maakte met Happy Together een schitterende gayfilm en een voor Chinese begrippen shockerend relatiedrama. Niet in de laatste plaats door het opmerkelijke openingsshot waarin Ho en Lai, die samen naar Argentinië vertrekken om hun relatie nieuw leven in te blazen, de liefde bedrijven.

  Fysiek zit het wel goed tussen de twee jongemannen, maar de liefdesrelatie gaat ook in het wonderschone Argentinië snel bergafwaarts. Als ze samen de romantiek van de tropische Zuid-Amerikaanse stranden opzoeken, barst de bom. Een mooie trip eindigt in de zoveelste ruzie en Ho en Lai besluiten ieder hun eigen weg te gaan.

  Beiden komen terecht in de catacomben van het bruisende nachtleven van Buenos Aires, de serieuze Lai als portier van een tangobar, de lichtzinnige Ho als prostitué.

  Deze voorstelling hoort bij:

  Gay Film Night Gay Film Night

  Gay Film Night

  Evenals:

  • My Beautiful Laundrette
  • Savage Grace
  • Cruising
  Toon alle 19 voorstellingen


  Gastprogrammeur Dennis Boutkan
  Dennis Boutkan kan wel gezien worden als de reddende engel van het COC Amsterdam. Na enige tijd zonder bestuur wierp hij zich op als voorzitter. Een nieuw tijdperk kon beginnen.

  Hoewel Dennis zich de laatste tijd noodgedwongen veel heeft bezig gehouden met de toegenomen onveiligheid van homo's in Amsterdamse uitgaansgebieden, is dit niet zijn enige speerpunt. Als fervent filmliefhebber maakt hij eveneens deel uit van het bestuur van de Roze Filmdagen.

  Naast zijn drukke werkzaamheden als belangenbehartiger voor de gay community, heeft hij in 2000 het inmiddels zeer succesvolle adviesbureau Upstream Consulting (mede) opgericht. Een bedrijf dat zich, hoe kan het ook anders, richt op organisatie en communicatie.

  Met: Leslie Cheung Kwok-wing, Tony Leung Chiu-wai en Chang Chen

  Nieuws

  IFFR 2018

  Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!