LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Film

ELEVEN MEN OUT

Rˇbert I. Douglas
 • IS
 • 2005
 • 85'
 • IJslands gespr.
 • Nederlands ond.
 • Deze voorstelling is verlopen

  Eigenzinnige komedie met een donker randje.

  FC Reykjavik is de onbetwiste koploper van het IJslandse eredivisievoetbal. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan sterspeler Ottar Thor. Ottar leeft de droom die zijn vader, voorzitter van de club, voor hem droomde. Hij is de beste voetballer van IJsland, getrouwd met miss IJsland en de held van velen. Totdat Ottar op een onbewaakt moment aan een journalist laat ontglippen dat hij homo is. Iedereen keert zich tegen hem en de sterspeler van weleer krijgt een vaste plek op de bank.

  Onze held houdt het voor gezien. Voetballen doet hij voortaan bij de amateurs, in een team met andere mannen van de herenliefde. Als dit team dankzij Ottars input wedstrijden begint te winnen, komen er nieuwe problemen. Want welke rechtgeaarde man wil verliezen van een stel homo's?

  Deze voorstelling hoort bij:

  Gay Film Night Gay Film Night

  Gay Film Night

  Evenals:

  • Le temps qui reste
  • Mysterious Skin
  • Y tu mamá también
  Toon alle 14 voorstellingen

  Eleven Men Out is de keuze van gastprogrammeur:

  Vincent Lorijn
  Vincent Lorijn (47) zet zich al sinds zijn coming out in de jaren tachtig in voor de homobeweging. Zo was hij een van de organisatoren van Rotterdam Roze, een tiendaags cultureel festival als onderdeel van Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001. Momenteel werkt hij voor de Stichting Roze Zaterdagen Nederland en de European Pride Organisers Association. De onvermoeibare Vincent beperkt zich echter geenszins tot de homozaak: als fervent zanger in verschillende klassieke koren roert hij zich als vrijwilliger ook in diverse besturen op het muzikale vlak.
  Hoewel Vincent na 25 jaar in Rotterdam Noord gewoond te hebben vertrok naar Utrecht, ligt de havenstad hem nog altijd na aan het hart. Een liefde die hij uit door als griffier van de gemeente Rotterdam vergaderingen te ondersteunen en voor te bereiden.

  Met: Björn Hlynur Haraldsson, Lilja Nótt Þórarinsdóttir & Arnaldur Ernst

  Nieuws

  IFFR 2018

  Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!