LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Pepijn Kuyper nieuwe directeur

24-01-2017

Met ingang van 1 april 2017 treedt Pepijn Kuyper aan als directeur-bestuurder van film- en muziektheater LantarenVenster in Rotterdam. Hij volgt Krijn Meerburg op die deze functie sinds 2010 bekleedt en met pensioen gaat. Kuyper is momenteel directeur-bestuurder van LUX, het podium voor film, debat, theater en muziek in Nijmegen.

Pepijn Kuyper

Het bestuur van LantarenVenster heeft in Pepijn Kuyper (Rotterdam, 1977) iemand gevonden met een toekomstgerichte visie die ruime ervaring heeft opgedaan zowel in beleidsontwikkeling als in het management van culturele instellingen. Kuyper heeft ervoor gezorgd dat cultuurpodium LUX weer stevig op de kaart staat, lokaal en nationaal. Vanuit heldere programmalijnen zijn diverse spraakmakende programma’s ontwikkeld en nieuwe samenwerkingen aangegaan. Eerder was Kuyper als adviseur en manager betrokken bij de organisatorische en strategische ontwikkeling van poppodia, theaters, centra voor de kunsten en festivals, maar ook bij brancheorganisaties en overheden.

Pepijn Kuyper: "Rotterdam groeit, ontwikkelt en bloeit. Ik kijk er zeer naar uit om in die dynamiek samen met de medewerkers spraakmakende programma’s te ontwikkelen en nieuwe verbindingen van artistieke groei aan te gaan. Juist op de Kop van Zuid, een zeer tot de verbeelding sprekende plek, willen we met veel creativiteit en daadkracht bezoekers uitdagen hun grenzen te verleggen."

Vandaag

Nieuws

CURSUS FILMGENRES EN FILMSTROMINGEN

Op 8 mei start er een nieuwe cursus van docent Rudi de Boer. Lees meer

GESLOTEN OP 2 APRIL

Op zondagavond 2 april is LantarenVenster dicht. De laatste films starten rond 17:00 uur. Lees meer

FESTIVAL CINéMA ARABE 2017

De beste Arabische films van donderdag 20 tot en met zondag 23 april Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!