LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Ma'MaQueen winnaar seizoensfinale Rotterdams Open Doek

22-05-2017

Op vrijdag 19 mei opende het Rotterdams Open Doek Filmfestival met de zinderende seizoensfinale ter afsluiting van dit Rotterdams Open Doek-seizoen. In de finale werden de acht best beoordeelde films nogmaals vertoond.

Het publiek koos met meer dan vijfentwintig procent van de stemmen voor de documentaire Ma’Maqueen van Esmée van Loon. In deze korte documentaire zien we de fashionable duizendpoot Dennis Bijleveld: mode-ontwerper, positieveling en dragqueen.

Esmée: "Keiblij dat ik met mijn film deze prijs win op een belangrijk festival in Rotterdam. Dat mensen met plezier naar je film kijken en dat je vervolgens gesprekken op gang brengt, meer kan een filmmaker zich niet wensen!"

Winnaar RODF

Met bijna 1000 bezoekers was het een zeer geslaagde tweede editie van het Rotterdams Open Doek Filmfestival. Het samenkomen van vele filmmakers en filmliefhebbers, de bijzondere gasten in de seminars, speeddates en Big Guests Deluxe talkshow zoals Jean van der Velde (Bram Fischer), Bram Schouw en Niels Gomperts (Broers), Roy Dames (Dossier Loverboy, Foute vrienden, Mocros) en Jeroen Beumer (VPRO Tegenlicht), zorgde voor een mooie dynamiek en een geweldig feest op de Wilhelminapier.

Het nieuwe seizoen van Rotterdams Open Doek start in september.

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!