LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Festival Latino Americano Rotterdam

24-08-2017

Met Latijns-Amerikaanse temperaturen is Festival Latino Americano Rotterdam van start gegaan, met een verrassingsconcert van de Cubaanse pianist Ramón Valle voorafgaand aan de openingsfilm. Op de vraag wat hij zou meegeven aan de wereldleiders antwoordde Valle (al dansend): “Don’t take everything so serious, dance more”.
De openingsfilm Cubajazz van Max Alvim vat het thema van het festival treffend samen: Cuba in transitie.

Naast de prachtige films, drie topconcerten, gasten, regisseurs, kinderprogramma, een buitenbios en verse cocktails waan je je vijf dagen in Latijns-Amerika. "Kom en ervaar, celebrate life the Latin way" is het advies van onze directeur Pepijn Kuyper.

De tweede editie van het film- en muziekfestival van LantarenVenster heeft een speciale focus op Cuba. Onvergetelijke Cubaanse klassiekers en waardevolle recente films worden getoond. Er komen bijzondere Cubaanse gasten naar Rotterdam. In de foyer is een doorlopende tentoonstelling van Cubaanse filmaffiches te zien en zowel in de films als live in de foyer en in de concertzaal is volop Cubaanse muziek te beluisteren!

Laat je tot en met 27 augustus onderdompelen in een veelzijdig Latijns-Amerika, op de Wilhelminapier in Rotterdam!

opening flar 1

opening flar 2

opening flar 3

Tip: tentoonstelling Sebastião Salgado

Combineer Festival Latino Americano Rotterdam met een bezoek aan het Nederlands Fotomuseum. Op vertoon van je FLAR-kaartje ontvang je € 3 korting op de tentoonstelling Genesis van Sebastião Salgado in het Nederlands Fotomuseum. Tevens ontvang je op vertoon van je toegangsbewijs van de Sebastião Salgado-tentoonstelling € 3 korting op een FLAR-kaartje naar keuze. Let op: deze korting is alleen aan de kassa te verkrijgen, niet online.

Lees alles over het festival!

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!