vacature Chef-kok

Heb jij passie voor koken en ben je creatief met ingrediënten? Dan is het werken in een leuk team in een creatieve organisatie iets voor jou! Midden in Rotterdam staat LantarenVenster, hèt filmtheater en muziekpodium van Rotterdam.

LantarenVenster is gelegen in het meest dynamische stukje van de stad. Jaarlijks organiseren we meer dan honderd concerten en ons filmprogramma biedt wekelijks de nieuwste arthouse films, specials en festivals. In 2019 trok LantarenVenster ruim 270.000 bezoekers naar haar programma’s.

LantarenVenster heeft bovendien een drukbezocht café-restaurant waar bezoekers dagelijks genieten van een drankje of een heerlijke maaltijd. Het horecateam bestaat uit ± 45 mensen waaronder 8 keukenmedewerkers. Voor de afdeling horeca zijn wij op zoek naar een nieuwe:

Chef-kok (m/v/x)

voor 38 uur per week, per 1 jan 2023

Wat ga je doen?

Als chef-kok ben je verantwoordelijk voor het beleid en uitvoering van werkzaamheden in de keuken. Bereidt alle gerechten en is eindverantwoordelijk voor de samenstelling van de wisselende menukaart (4 x per jaar). Je werkt deels uitvoerend mee in de keuken en geeft samen met de souschef leiding aan de keukenmedewerkers. Je zorgt voor de roostering en voor de werving en selectie van nieuwe keukenmedewerkers. Je draagt zorg voor het begeleiden, coachen, motiveren, en instrueren van je collega’s.

Je bent eindverantwoordelijk voor inkoop food, waaronder het realiseren van scherpe inkoopafspraken met leveranciers en het onderhouden van contacten met leveranciers. Naast dat je medeverantwoordelijk bent voor goede marges voer je voor en nacalculaties uit.

Je ziet toe op de naleving van Arbo-, hygiëne- en veiligheidsvoorschriften (HACCP, persoonlijke beschermingsmiddelen e.d.).

Wat vragen we van jou?

  • Je hebt MBO+ werk- en denkniveau;
  • Je hebt een afgeronde koksopleiding en bent minimaal 8+ jaar werkzaam in de keuken waarvan minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring;
  • Naast passie voor food heb je gedegen kennis van producten en ingrediënten en HACCP voorschriften;
  • Een representatieve uitstraling;
  • Je bent creatief en hebt kennis en ervaring in het samenstellen van nieuwe menukaarten;
  • Cijfermatig inzicht;
  • Je bent een modern leidinggevende en vindt de sfeer en samenwerking zowel binnen je keukenteam als keuken en bedieningsbrigade en andere afdelingen van Lantarenvenster net zo belangrijk als wij;
  • Je bent ondernemend en vindt het leuk om naast het restaurant omzet te genereren met extra opdrachten van de afdeling verhuur of programma;
  • Je bent flexibel.

Wat bieden we jou?

Een werkplek bij een van de mooiste filmtheaters en concertzalen van Nederland in de spannendste stad van het land. Je komt terecht in een hecht team met leuke collega’s met hart voor de zaak. De functie is ingedeeld in het LantarenVenster functiehuis en binnen het eigen loongebouw met een salaris dat ligt tussen de € 2.402,- en € 3.567,- bruto per maand bij een 38-urige werkweek.

Hiernaast bieden we gratis toegang tot onze voorstellingen.

Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Interesse?

Mail je motivatie en CV uiterlijk maandag 31 oktober naar Jeroen Roording, manager horeca: roording@lantarenvenster.nl.

Vragen?

Neem dan contact op met Jeroen Roording, manager horeca: roording@lantarenvenster.nl of bel naar 06-22990890.

LantarenVenster onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en wil als organisatie een afspiegeling van de maatschappij zijn.  Iedereen is welkom om bij ons te solliciteren. We zien verschillende perspectieven en inzichten als kracht en dit draagt bij aan onze creativiteit. Dit maakt dat we nog beter in verbinding staan met de maatschappij en ons publiek.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.