Vacature: filmmarketeer

LantarenVenster is hét filmtheater en muziekpodium van Rotterdam en trekt 230.000 bezoekers per jaar. Gelegen in het meest dynamische stukje van de stad, organiseren we jaarlijks meer dan honderd jazz-, pop-, world- en bluesconcerten en het filmprogramma biedt wekelijks de nieuwste arthouse films maar ook verdiepende specials en festivals.

Voor het marketingteam zijn we op korte termijn op zoek naar een:

Filmmarketeer

vervanging zwangerschapsverlof –  24 uur – periode 21 oktober t/m 8 mei

De afdeling marketing is verantwoordelijk voor alle marketing- en communicatiecampagnes voor onze programma’s en zorgt dat de verschillende doelgroepen van LantarenVenster met gepaste uitingen worden bereikt: on- en offline.

Als filmmarketeer heb je een passie voor film en kennis van communicatie en marketing. Je houdt je bezig met het opzetten, plannen en uitvoeren van on- en offline acties en campagnes voor filmprogramma’s (special, festival, serie of bijzondere première) en zorgt dat de juiste doelgroep wordt bereikt. Je maakt rapportages van campagnes en vertaalt de conclusies naar acties. Je zoekt en ontwikkelt relevante, onderscheidende en ludieke manieren om filmprogramma te communiceren en bezoekersaantallen te boosten. Je verzorgt de social media en advertising gericht op filmbezoekers, stuurt creatieve bureaus en freelancers aan voor de campagnes rond film. Je werkt nauw samen met je collega’s uit het marketingteam en de programmeurs film. Je stuurt de stagiair aan die jou bij je werkzaamheden ondersteunt.

Wat vragen we van jou?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Minstens twee jaar ervaring in een relevante functie
 • Bij voorkeur woonachtig in Rotterdam en kennis van de stad
 • Relevant en actueel pers- en relatienetwerk binnen film(marketing)
 • Goede communicatieve & contactuele vaardigheden
 • Je bent flexibel, stressbestendig, creatief en oplossingsgericht
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift
 • Geen 9 tot 17 mentaliteit
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • Ervaring met het werken in een CMS, mailprogramma en Facebook Ads manager
 • Affiniteit met het aanbod van LantarenVenster

Wat bieden we jou?

Een dynamische, inspirerende werkomgeving in een hecht team met leuke collega’s. Het salaris is conform het loongebouw van LantarenVenster en op basis van werkervaring. Hiernaast bieden we een crewpas die gratis toegang biedt tot onze voorstellingen. Het gaat om een tijdelijke arbeidsovereenkomst: van 21 okt t/m 8 mei.

LantarenVenster onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Reageren

Zie jij jezelf in deze functie bij ons werken? We lezen in je motivatiebrief graag terug waarom je bij ons aan de slag gaat. Ook zijn we benieuwd naar de ervaring die je meebrengt middels een cv.

Reageren kan tot en met maandag 2 september 2019 naar Liesbeth@lantarenvenster.nl (manager marketing & communicatie) o.v.v. vacature filmmarketeer. Bij vragen bel dan naar Liesbeth Beeftink: 010-2772266. Gesprekken zijn gepland in week 37 en 38.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.