Vacature programmeur filmspecials

LantarenVenster programmeert een breed palet aan relevante films, concerten, evenementen, educatie en talentontwikkeling. We presenteren muziek en film in een inspirerende en verrassende wisselwerking met andere kunstvormen.

Het is onze missie om met een divers filmprogramma bestaande en nieuwe bezoekers te inspireren en nieuwe perspectieven aan te reiken. Om nog meer verbreding en verdieping aan dit programma te geven en nog beter in te kunnen spelen op de actualiteit zijn wij per 1 september op zoek naar een:

Programmeur Filmspecials

voor 32 uur per week

De Programmeur Filmspecials organiseert zelfstandig aansprekende programma’s aanvullend op ons reguliere filmprogramma. In de te ontwikkelen programma’s zijn artistieke kwaliteit, maatschappelijke relevantie, talentontwikkeling, dialoog met het publiek/de stad en het aanboren van nieuwe doelgroepen wezenlijke uitgangspunten. LantarenVenster wil een breed publiek bereiken met een uitdagende en originele programmering. De Programmeur Filmspecials tekent voor innovatieve en eigengereide programma’s die raken aan maatschappelijke thema’s en (ook) een jonge en diverse doelgroep aanspreekt. De medewerker voelt zich niet alleen verantwoordelijk voor de inhoud van de programma’s maar ook voor het bouwen aan een nieuw publiek en heeft daar ideeën over.

Wij zoeken
Iemand die zin heeft om op een inspirerende plek te werken in een leuk en enthousiast team. Een filmliefhebber in hart en nieren die de stad goed kent en een relevant (film)netwerk heeft. Iemand die met kracht en positiviteit originele programma’s kan bedenken, ontwikkelen en uitvoeren. Iemand die is staat is maatschappelijk thema’s en ideeën van zichzelf en anderen tot een artistiek relevant filmprogramma te smeden en daarvoor publiek te vinden. Een spin in het web die in staat is bestaande samenwerkingen uit te bouwen en nieuwe aan te gaan. Iemand die zowel programmerende als organisatorische en ondersteunende kwaliteiten bezit.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

 • Ontwikkelen van aansprekende multidisciplinaire verdiepingsprogramma’s en series aanvullend op ons reguliere filmprogramma
 • Inhoudelijk voorbereiden, organiseren en coördineren van deze programma’s
 • Verbinding maken met publiek voor deze programma’s
 • Onderhouden van contact met relevante partners
 • Opstellen en bewaken van projectplanningen en –begrotingen
 • Voorbereiden en uitzetten van subsidie- en fondsenaanvragen
 • Ondersteunen van de Programmeur Film
 • Algemene productionele ondersteuning regulier filmprogramma

De functievereisten

 • HBO werk- en denkniveau
 • Kennis en ervaring met het bedenken en uitvoeren van speciale (film)programmering en het succesvol opbouwen van nieuw publiek
 • Affiniteit met de maatschappelijke en culturele sector en je hebt daar een voor LantarenVenster relevant netwerk in
 • Werkt zorgvuldig
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (een andere taal is een pré)
 • Bereidheid te werken in avonduren/weekenden
 • Woonachtig in Rotterdam of omgeving

Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar denk je van betekenis te kunnen zijn voor LantarenVenster? Ook dan nodigen we je van harte uit te reageren.

Wat bieden we jou?
Een werkplek bij een van de mooiste filmtheaters en concertzalen van Nederland in de spannendste stad van het land. Je komt terecht in een hecht team met leuke collega’s met hart voor de zaak. De functie is ingedeeld in het LantarenVenster functie huis en binnen het eigen loongebouw met een salaris dat ligt tussen € 2.277,60 en € 3.380,52 bruto per maand bij een voltijd werkweek van 36 uur.

Reageren
Word je enthousiast van de deze functie en heb je zin om bij ons te komen werken? We lezen in je motivatiebrief graag terug waarom je bij ons aan de slag wilt gaan. Ook zijn we benieuwd naar je cv en de ervaring die je meebrengt.

Reageren kan tot en met donderdag 18 augustus 2022. Stuur je brief en cv naar vacature@lantarenvenster.nl o.v.v. Programmeur Filmspecials.

Als je vragen hebt n.a.v. deze vacature mail of bel dan naar Roderik Lentz (Sr. Programmeur Film): roderik@lantarenvenster.nl of 0102772265.

De gesprekken vinden plaats op dinsdag 23 en donderdag 25 augustus 2022.

LantarenVenster onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en wil als organisatie een afspiegeling van de maatschappij zijn. Wij nodigen iedereen uit om te solliciteren, ongeacht je leeftijd, beperking, gender, culturele achtergrond, van wie je houdt en wat je gelooft.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.