Valentijn in LantarenVenster

10 februari 2020

Altijd een goed idee voor Valentijn: ‘dinner and a movie’. Niks mis met een klassieke date met een lekker hapje eten en daarna een mooie film! Bekijk hier ons volledige filmprogramma en onze menukaart. Naast premières als Atlantique en De Beentjes van Sint Hildegard, kan je bijvoorbeeld ook naar deze films waarin de liefde een belangrijke rol speelt.

♥ Romantische films ♥

Little Women

Na haar fonkelende debuut Lady Bird stortte regisseur Greta Gerwig zich met een eigentijdse blik op de literatuurklassieker Little Women van Louisa May Alcott. Een verhaal over ambitie, kunstenaarschap en liefde. Met glansrollen voor Saoirce Ronan en Florence Pugh.

Marianne & Leonard: Words of love

Geen onderwerp is zo vaak bezongen als de liefde. In 1960 ontvlucht de dan 26-jarige Canadese schrijver Leonard Cohen zijn woonplaats Montreal en hij strijkt neer op het Griekse eiland Hydra. Daar ontmoet hij Marianne Ihlen uit Noorwegen, die zal uitgroeien tot zijn geliefde en muze, vereeuwigd in het nummer So Long, Marianne.

A Hidden Life

Liefde is veel meer dan alleen romantiek, blijkt maar weer eens in A Hiddden Life. Schrijver-regisseur Terrence Malick (The Tree of Life) vertelt het waargebeurde verhaal van een onbezonnen held, Franz Jägerstätter, die in de Tweede Wereldoorlog weigert om voor de nazi’s te vechten. Wanneer de Oostenrijkse boer geconfronteerd wordt met de dreiging van executie wegens verraad, is het zijn onwankelbare geloof en zijn liefde voor zijn vrouw Fani en hun kinderen die hem op de been houden.

♥ Romantische muziek ♥

Oded Tzur Quintet

Oded Tzur komt terug naar Rotterdam met zijn drie topmusici die uitblinken in timing, ritme, techniek en muzikaliteit. Verwacht een blend van warme klanken, die doen denken aan John Coltrane, gecombineerd met Westerse en Oosterse muziek.