Bereikbaarheid

LantarenVenster
Otto Reuchlinweg 996
3072 MD Rotterdam
Plan je reis naar de Otto Reuchlinweg

Openbaar vervoer
Vanaf Rotterdam Centraal kun je met de metro (lijn D en E) en de tram (lijn 12, 20, 23 en 25) naar LantarenVenster. Stap uit bij halte Wilhelminaplein. Vanaf daar is het vijf minuten lopen. Plan je route via 9292.

De ingang van LantarenVenster bevindt zich ongeveer op 500 meter afstand van het metrostation Wilhelminaplein.

Auto
Er zijn diverse parkeermogelijkheden rondom LantarenVenster.

Betaald parkeren op straat
09:00 – 23:00 maandag t/m zaterdag
12:00 – 23:00 zondag
De kosten zijn op Katendrecht (loopafstand) € 2,76 per uur. De betaalautomaten accepteren creditcard en pin.

Parkeergarages
Op drie minuten loopafstand van LantarenVenster vind je de parkeergarages Q-Park De Rotterdam en Q-Park Boston–Seattle.

Met korting parkeren in parkeergarage Q-Park De Rotterdam
Gasten van LantarenVenster reserveren online tegen een kortingstarief hun parkeerplaats bij parkeergarage Q-Park De Rotterdam en zijn verzekerd van een plaats.
Alle avonden geldt: € 12,85 voor een hele avond parkeren tussen 17:00 – 00:00 uur.
In het weekend (zaterdag en zondag) geldt: € 16,00 voor 4 uur lang (aaneengesloten) of € 22,00 voor 6 uur lang (aaneengesloten) parkeren (24 uur te gebruiken).

koop je parkeerkaart met korting
Parkeren voor mensen met een handicap
Er zijn op de Wilhelminapier enkele parkeerplaatsen beschikbaar voor bezitters van een Europese gehandicaptenparkeerkaart:

  • acht algemene gehandicaptenplaatsen aan de Otto Reuchlinweg, ter hoogte van Prinsendam (achterzijde Nieuwe Luxor)
  • een algemene gehandicaptenplaats aan de Otto Reuchlinweg, ter hoogte van Westerdam

Park+Ride, een voordelig alternatief
Op een P+R plaats parkeer je voordelig en reis je verder met het openbaar vervoer. Bekijk welke P+R plaats op jouw route ligt.

Watertaxi
Op de Wilhelminapier bevinden zich de haltes:

  • Hotel New York Wilhelminapier
  • Luxor Wilhelminaplein

Bekijk het overzicht van alle opstapplaatsen.

Fietsenstalling
Er is op de Wilhelminapier geen bewaakte fietsenstalling. Wel zijn er overal op de pier, ook recht voor onze deur, fietsparkeerplekken.

Rolstoeltoegankelijkheid
LantarenVenster is toegankelijk voor mensen in rolstoel of met een andere beperking.

Alle filmzalen zijn te bereiken voor bezoekers met een beperking, bijvoorbeeld met een rolstoel. De entree voor zaal 1 en zaal 2 bevindt zich op de begane grond, de lift om zaal 3, 4, 5 en 6 te bereiken bevindt zich in de gang (aan de waterzijde) achter het invalidentoilet. In de filmzalen zijn altijd drie plaatsen gereserveerd voor rolstoelen, deze plaatsen bevinden zich voor in de zaal op de eerste rij. Om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken, kun je het best even mailen naar kassa@lantarenvenster.nl met vermelding van de datum, tijd en de film of voorstelling die je wilt bezoeken.

Rolstoel beschikbaar
Je kunt vooraf aan je bezoek een rolstoel reserveren bij onze kassa. Mail naar kassa@lantarenvenster.nl met vermelding van de datum en tijd van het bezoek.

Hidden Disabilities Sunflower
LantarenVenster is aangesloten bij Hidden Disabilities Sunflower. Sommige beperkingen of chronische ziekten zijn voor anderen niet meteen duidelijk. Hidden Disabilities Sunflower heeft een hulpmiddel gemaakt, in de vorm van een keycord, armband of button, om inclusiviteit, acceptatie en begrip voor mensen met een verborgen beperking aan te moedigen. Door het dragen van de Hidden Disabilities Sunflower laten mensen weten misschien extra hulp, begrip of gewoon meer tijd nodig te hebben.

LantarenVenster vindt het belangrijk dat iedereen die een verborgen beperking heeft en voor wie het dragen van een keycord nuttig kan zijn, hiertoe de mogelijkheid krijgt. Hidden Disabilities Sunflower-keycords zijn gratis te verkrijgen bij onze kassamedewerkers. De hulpmiddelen zijn ook via de online winkel van HD Sunflower te koop.