Educatie

LantarenVenster vertoont bijzondere films van hoge kwaliteit waar je niet altijd vanzelf mee in aanraking komt. Omdat we graag iedereen kennis willen laten maken met deze films heten we leerlingen en studenten van alle leeftijden en leerniveaus van harte welkom!

Scholen

Met leerlingen naar de film? Dat kan. Overdag van maandag tot en met vrijdag. Wij bieden de mogelijkheid tot besloten schoolvoorstellingen van een film uit het reguliere programma (minimaal veertig leerlingen) of een film naar keuze (minimaal vijftig leerlingen). Titel, datum en tijdstip zijn in overleg. Wij geven je graag advies over geschikte educatieve filmtitels en denken mee over welke films goed passen bij een bepaald vak. Ook helpen we graag met het vinden van geschikt lesmateriaal. Het is daarnaast mogelijk onze reguliere voorstellingen met korting met de klas te bezoeken.

Nieuw: schoolvoorstellingen voor groep 1 en 2

In de periode februari tot juli 2019 bieden IFFR en LantarenVenster een prachtig filmprogramma met (inter)nationale kwaliteitscinema voor de allerkleinsten. Film is hét medium bij uitstek om de wereld te ontdekken. Kinderen worden gestimuleerd om op een andere manier naar film te kijken en op filosofische wijze na te denken over de diverse thema’s die in de films naar voren komen. Leerlingen worden onderdeel van het festivalprogramma en krijgen een bomvol aanbod met films van over de hele wereld. Tijdens de voorstelling zal de presentator op een speelse wijze met de kinderen in gesprek gaan over de films. Bij het filmprogramma wordt digitaal lesmateriaal aangeboden.

Aanmelden
Je kunt dit programma boeken door het aanmeldformulier in te vullen of door contact op te nemen met LantarenVenster.

Projecten

Watch That Sound
Meer weten of de wereld van muziek? Daar nemen we je graag mee naar toe! Naast film presenteert LantarenVenster meer dan honderd jazzconcerten per jaar. Samen met Watch That Sound bieden we een film- en muziekproject aan, waarbij leerlingen op een originele en aansprekende manier kennismaken met de wereld van muziek en beeld. Meer informatie vindt over het project vind je op de website van Watch That Sound.

Op maat
Projecten op maat zijn ook mogelijk in LantarenVenster. Zoals eigen films vertonen op het grote doek, een filmfestival van school, etcetera. Laat het ons weten en we gaan voor je aan de slag.

Cursus

Meer leren over de achtergrond van ons programma? Momenteel loopt er een filmcursus Europese Cinema.

Mail voor informatie, vragen of boekingen naar educatie@lantarenvenster.nl

 

Fotografie: Eric van Nieuwland

Fotografie: Eric van Nieuwland