Educatie

LantarenVenster vertoont bijzondere films van hoge kwaliteit waar je niet altijd vanzelf mee in aanraking komt. Omdat we graag iedereen kennis willen laten maken met deze films heten we leerlingen en studenten van alle leeftijden en leerniveaus van harte welkom!

Scholen

Met leerlingen naar de film? Dat kan. Overdag van maandag tot en met vrijdag. Wij bieden de mogelijkheid tot besloten schoolvoorstellingen van een film uit het reguliere programma (minimaal 40 leerlingen) of een film naar keuze (minimaal 50 leerlingen).
Titel, datum en tijdstip zijn in overleg. Wij geven je graag advies over geschikte educatieve filmtitels en denken graag mee over welke films goed passen bij een bepaald vak. Ook helpen we graag met het vinden van geschikt lesmateriaal. Het is ook mogelijk onze reguliere voorstellingen met korting met de klas te bezoeken.

Projecten

Watch That Sound
Meer weten of de wereld van muziek? Daar nemen we je graag mee naar toe! Naast film presenteert LantarenVenster meer dan honderd jazzconcerten per jaar. Samen met Watch That Sound bieden we een film- en muziekproject aan, waarbij leerlingen op een originele en aansprekende manier kennismaken met de wereld van muziek en beeld. Meer informatie vindt over het project vind je op de website van Watch That Sound.

Op maat
Projecten op maat zijn ook mogelijk in LantarenVenster. Zoals eigen films vertonen op het grote doek, een filmfestival van school, etc. Laat het ons weten en we gaan voor je aan de slag.

Cursus

Cursus Filmanalyse 
Muziekcursus, meer informatie volgt binnenkort.

Mail voor informatie, vragen of boekingen naar educatie@lantarenvenster.nl

 

Fotografie: Eric van Nieuwland

Fotografie: Eric van Nieuwland