Educatie

Schoolvoorstellingen

LantarenVenster vertoont bijzondere films van hoge kwaliteit waar je niet altijd vanzelf mee in aanraking komt. Omdat we graag iedereen kennis willen laten maken met deze films heten we leerlingen en studenten van alle leeftijden en leerniveaus van harte welkom!

Met leerlingen naar de film? Dat kan. Overdag van maandag tot en met vrijdag. Wij bieden de mogelijkheid tot besloten schoolvoorstellingen van een film uit het reguliere programma (minimaal veertig leerlingen) of een film naar keuze (minimaal vijftig leerlingen). Titel, datum en tijdstip zijn in overleg. Wij geven je graag advies over geschikte educatieve filmtitels en denken mee over welke films goed passen bij een bepaald vak. Ook helpen we graag met het vinden van geschikt lesmateriaal. Het is daarnaast mogelijk onze reguliere voorstellingen met korting met de klas te bezoeken.

Projecten

Watch That Sound
Meer weten of de wereld van muziek? Daar nemen we je graag mee naar toe! Naast film presenteert LantarenVenster meer dan honderd jazzconcerten per jaar. Samen met Watch That Sound bieden we een film- en muziekproject aan, waarbij leerlingen op een originele en aansprekende manier kennismaken met de wereld van muziek en beeld. Meer informatie over het project vind je op de website van Watch That Sound.

Op maat
Projecten op maat zijn ook mogelijk in LantarenVenster. Zoals bijvoorbeeld eigen films vertonen op het grote doek of een filmfestival van school. Laat het ons weten en we gaan voor je aan de slag.

Cursussen

Meer leren over de achtergrond van ons programma? Momenteel loopt er een filmcursus Europese Cinema. Regelmatig is er ook een cursus Les in jazz.

Contact

Mail voor informatie, vragen of boekingen naar educatie@lantarenvenster.nl