De Nederlandse Filmnacht: Niemand in de Stad

2 augustus 2018

Ook dit jaar doet LantarenVenster mee aan De Nederlandse Filmnacht. Op vrijdag 28 september vertonen we Niemand In De Stad, de eerste speelfilm van Michiel van Erp én openingsfilm van het Nederlands Film Festival, op locatie in de stad. Samen met een team van jonge filmliefhebbers stellen we een te gek randprogramma samen.

Niemand in de Stad

Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren zij wat de betekenis is van vriendschap en ontdekken ze wie ze werkelijk zijn.

De derde Nederlandse Filmnacht brengt de Nederlandse arthousecinema dichter bij een jong publiek in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. De nacht is een initiatief van het NFO (Nederlands Filmtheater Overleg) en wordt georganiseerd door Eye Filmmuseum, Nederlands Filmfonds, Nederlands Film Festival, September Film en de deelnemende filmtheaters.