IFFR 2020 in LantarenVenster

17 januari 2020

 

Van woensdag 22 januari t/m zondag 2 februari 2020 is IFFR terug in Rotterdam! Ook dit jaar vertoont het filmfestival de nieuwste films van over de hele wereld in LantarenVenster. Er is gedurende deze periode geen andere filmprogrammering. Kaarten voor IFFR koop je op IFFR.com. Onze eigen kassa is deze anderhalve week gesloten, maar via onze website gaat de kaartverkoop voor na het festival gewoon door.

Op donderdag 23 januari is de start van het festival. Op woensdag 22 januari wordt er opgebouwd. LantarenVenster is die dag gesloten. Van woensdag 22 januari t/m zondag 2 februari is er is geen regulier filmprogramma maar is IFFR te gast.

FILM & FOOD

In je volle filmprogramma toch snel wat eten? We hebben een leuke selectie snel-klaar-gerechten. Tijdens het IFFR zijn we elke dag geopend vanaf 9:00 uur.

Eet en win: IFFR tijgerbol

Grrrrrrrr. 🐯 Last van een grommende maag voor of na de film? Tijdens het IFFR zijn bij ons heerlijke tijgerbollen te koop. En we maken het nog mooier: gedurende het hele festival verstoppen we vrijkaarten voor LantarenVenster onder een aantal bollen, dus kijk eerst goed voordat je een hap neemt!

IFFR programmering in LantarenVenster

Vrijdag 24 januari
RTM 2020 – Rotterdam Dag
Blok de vrijdag voor de Rotterdam Dag, de dag waarop Rotterdamse makers in de spotlight worden gezet. Je ziet bij ons een programma vol kakelverse korte en lange films, Rotterdamse klassiekers, events, talks, audiovisuele experimenten, videoclips, installaties en een editie van Rotterdams Open Doek. Rotterdamse iconen als filmmaker Bob Visser en dichter Jules Deelder worden deze derde editie van RTM, de Rotterdam-selectie van IFFR, uitgelicht. Meer hierover lees je in deze blog.

Vrijdag 31 januari
VPRO Reviewdag
Ook dit jaar is er de VPRO Reviewdag. We verwelkomen VPRO-leden en eventuele introducés voor een programma vol festivaltoppers, geselecteerd door de IFFR-programmers en de redactie van VPRO Cinema. Het programma duurt van 10:00 tot 23:30 uur. Bekijk hier het programma van de Reviewdag 2020.

Zondag 2 februari
Volkskrantdag
Ook dit jaar is er op de laatste zondag van IFFR de Volkskrantdag. Op deze dag is een dwarsdoorsnede van de mooiste films te zien. Het programma is samengesteld door de programmeurs van IFFR en de filmredactie van de Volkskrant. De Volkskrantdag is LantarenVenster is al uitverkocht, maar er zijn nog tickets verkrijgbaar voor het programma in andere theaters.

Soulvolle Tiger Tunes

Gedurende het filmfestival zorgt dj Onno Paloma voor soulvolle tunes in de foyer. Verwacht wonderbaarlijke mixen van een echte jazzman.

Film uitverkocht?

Is de film die je wilt zien al uitverkocht? Vele IFFR-titels kun je na het festival gewoon kijken bij LantarenVenster!