Inzendingen Lions Film Award 2022

Rotterdams Open Doek - Lions Film Award 2022

Rotterdams Open Doek en de Lions Club L’Esprit du Temps slaan na een lange radiostilte weer de handen ineen voor het uitreiken van de Lions Film Award. Rotterdams Open Doek is dé plek voor de korte film, en kweekvijver en ontmoetingsplek voor jong talent.

Samen met de Lions Club organiseren we op Dinsdag 8 november 2022 een feestelijke filmavond in LantarenVenster. De Lions Club L’Esprit du Temps leden reiken dan een geldprijs uit die Rotterdamse filmmakers ondersteunt bij het maken van een nieuwe korte filmproductie.

Stuur je korte film in en wie weet ben jij dit jaar de winnaar van de 16e  Lions Film Award.

Uit alle ingezonden korte films kiezen de leden van de Lionsclub L’Esprit du Temps een short list. Op dinsdag 8 november zijn de Lions club leden met hun vrienden als publiek aanwezig en vertonen we de genomineerde korte films waarna het publiek de winnaar kiest. Onderdeel van de avond is dat je kort geïnterviewd wordt.

De winnende film ontvangt 7500 euro. Van het prijzengeld verwacht L’Esprit du Temps dat die gebruikt wordt voor een nieuwe filmproductie. Ook verwachten we aanwezigheid bij de volgende Lions Film Award uitreiking in 2023.Om voor de Lions Film Award in aanmerking te komen moet je voldoen aan de volgende criteria:

- Je hebt een korte film gemaakt (maximaal 30 minuten) die je instuurt en gemaakt is na 1 mei 2018.
Je bent een Rotterdamse filmmaker.

- Je bent woonachtig in Rotterdam
- Je kan aanwezig zijn bij de uitreiking op 8 november 2022 in LantarenVenster en jouw ingezonden film kan dan rechtenvrij vertoond worden.

- Als je gewonnen hebt ben je bereid om je resultaten bij de volgende Lions Award in 2023 te laten zien en toe te lichten.

- Aan deelname zijn geen kosten verbonden.Aanmelden kan tot uiterlijk 15 september 2022. De genomineerden ontvangen half oktober 2022 telefonisch bericht van LantarenVenster.
  • (bij voorkeur Engels)
  • (+ eventuele toegangscode)
    Ik geef LantarenVenster toestemming mijn gegevens te bewaren gedurende maximaal vijf jaar. LantarenVenster zal uiterst vertrouwelijk omgaan met de persoonsgegevens.