Koning steekt filmsector hart onder de riem

Koning Willem-Alexander heeft op woensdagmiddag 27 januari de zwaar door de coronacrisis getroffen filmsector een hart onder de riem gestoken. De koning had een digitale ontmoeting met een kleine delegatie uit de filmbranche, met daarin onze directeur Pepijn Kuyper. Zij informeerden hem over de gevolgen van de coronapandemie op de sector en wierpen een blik op de toekomst.

De koning toonde zich duidelijk betrokken bij de sector die door de pandemie erg onder druk staat. Het zal mogelijk nog jaren duren voordat de bedrijfsvoering van bioscopen en filmtheaters weer op orde is. De directeuren van brancheorganisatie NVBF, Pathé, filmtheater LantarenVenster Rotterdam en CineCity Vlissingen vertelden over de impact van de coronapandemie op hun ondernemingen. Ook stonden ze stil bij de veerkracht van de sector en het doorzettingsvermogen van alle medewerkers. Ondanks de moeilijke tijd waarin de bioscopen en filmtheaters verkeren spraken ze uit vertrouwen te hebben in de toekomst.

“Onze bezoekers zijn trouw en komen graag naar onze huizen voor een inspirerend verhaal op het grote doek en een gezellige avond uit. Tijdens de crisis zijn nieuwe formats ontstaan die we kunnen meenemen naar de toekomst” vertelde Pepijn aan de koning. “De koning was goed geïnformeerd en is duidelijk een filmliefhebber. Hij gaf aan niet te kunnen wachten om weer met zijn gezin naar de film te kunnen gaan.”

LantarenVenster en de collega-filmtheaters zijn blij met de getoonde belangstelling van de koning. Zij voelen zich hierdoor gesteund.