Thuis film kijken op Picl

24 januari 2020

 

Hoe werkt het?

In onze online filmzaal Picl kijk je de allernieuwste films gewoon thuis vanaf de bank (ook wanneer we dicht zijn!). Zonder abonnement koop je per keer de film die jij wil zien. Let op dat je na het selecteren van de film op Picl, LantarenVenster kiest uit de lijst met filmtheaters. Hierdoor kijk je ‘bij ons’ de film. Zo ben je ver weg maar toch ook weer dichtbij én je geeft ons een steuntje in de rug.

Pepr, hét nieuwe podium waar je films van Zwarte makers en verhalen uit de Zwarte diaspora vindt. Opgericht omdat er veel meer cultureel verschillende verhalen in film het bekijken waard zijn. Bekijk het programma op picl.nl/pepr met de nieuwste films en belangrijke klassiekers.

Lees hier meer informatie over Pepr.

Filmprogramma

Een overzicht van alle online-films van LantarenVenster vind je hier. Te zien zijn onder andere The Lawyer, La Belle Époque, Yab Yum, Un pays qui se tient sage, Collective, The Mole Agent en Ema.

Film e pizza

De dagen worden korter en de temperatuur daalt, film en pizza op de bank is alles wat je nodig hebt de aankomende tijd! Dat kan nu nog makkelijker én gezelliger met het film-e-pizza-op-de-bank-pakket van de Pizzabakkers. Bestel daar je favoriete pizza en ontvang een voucher voor een film naar keuze bij Picl. Bekijk hier hoe je de pizza en picl-film bij jou thuis krijgt.

Enkele filmtips

Rocks
Een zeldzaam realistisch inkijkje in de levens van een groep Londense tienermeiden. Het verhaal is hartverscheurend, maar de film heeft een onstuitbaar hoopvolle toon en zit vol humor en aandoenlijke details. ★★★★ NRC: “Rocks heeft een unieke energie… zweeft en duikt en swingt.”

Jonge vrouwen kletsen, blauwe lucht

The Mole Agent
In deze eigenzinnige mix van spionagefilm en observerende documentaire gaat de 83-jarige Sergio undercover in een bejaardenhuis. Sergio mag aan de slag als ‘mol’ voor een cliënt die denkt dat haar moeder in het tehuis wordt mishandeld. De eerste horde wordt opgeworpen door pencamera’s, smartphones en alle andere technologie waarmee hij niet bekend is. Ook vindt hij het maar lastig om de voor een spion noodzakelijke afstand te bewaren. Genomineerd voor een Oscar in de categorie Best documentary feature★★★★ Volkskrant: “Een ontroerend inkijkje in een Chileens verzorgingstehuis”

Corpus Christi
Aangrijpend drama over jonge delinquent Daniel, die de jeugdinrichting ontvlucht en zich in een plattelandsdorpje voordoet als priester. Waar hij met zijn eigenzinnige aanpak en dwarse morele opvattingen voor veel opschudding zorgt. Een van de publieksfavorieten van het laatste IFFR.