Thuis film kijken op Picl

27 maart 2019

LantarenVenster is momenteel gesloten, maar via Picl is het tóch mogelijk om veel van onze films te zien. Op deze manier kan je thuis genieten van het filmaanbod van LantarenVenster en overbruggen we samen de periode totdat we weer open kunnen! Op onze eigen pagina op Picl vind je alle films en hieronder geven we je graag wat tips.

Let op dat je na het selecteren van de film op Picl, LantarenVenster kiest uit de lijst met filmtheaters. Hierdoor kijk je ‘bij ons’ de film geeft ons dat de komende weken een steuntje in de rug.

NIEUW
Stop Filming Us
Exclusief te zijn via Picl: Stop Filming Us. Een onderzoek naar de manier waarop westerse stereotyperingen over oorlog en ellende het gevolg zijn van een scheve machtsverhouding.

Jumbo
Hij is sterk en straalt in alle kleuren van de regenboog. Met zijn vele armen gooit hij Jeanne in de lucht, terwijl hij haar stevig vasthoudt. Hij, is Jumbo. Een kermisattractie. En Jeanne is verliefd op hem.

Mrs Lowry and Son
Mrs Lowry and Son vertelt het verhaal van de inmiddels gevierde Britse kunstenaar L.S. Lowry en de getroebleerde relatie met zijn aan bed gekluisterde, dominante moeder.

The Wild Goose Lake
Na het succes van Gouden Beer-winnaar Black Coal, Thin Ice is regisseur Diao Yinan terug met de virtuoze neo-noir The Wild Goose Lake, een in neon doordrenkt visueel spektakel over een spannende klopjacht door de straten van hedendaags China.

Greta
Een 70-jarige verpleger krijgt een tedere en liefdevolle relatie met de veel jongere Jean, die verdacht wordt van moord. Ondanks het verleden van de jongeman ontwikkelt zich een tedere, fysieke relatie.

Woman
Een intiem en inspirerend portret van tweeduizend vrouwen uit vijftig verschillende landen. Een ode aan de culturele diversiteit en biodiversiteit van gebruiken, kleding, religieuze overtuigingen.

Sibel
Sibel, een jonge vrouw die niet kan praten, woont als verschoppeling in een afgelegen, bijgelovig bergdorp in de buurt van de Zwarte Zee van Turkije. Ze vindt haar ware stem als ze een mysterieuze gewonde voortvluchtige te hulp komt in deze poëtische, feministische sprookjesachtige film.

GEMIST IN DE BIOSCOOP? NU OP PICL

La Belle Epoque
Het leven van Victor raakt ontregeld wanneer hij kennismaakt met zakenman Antoine, die hem de kans biedt zijn meest memorabele herinnering opnieuw te beleven.

Les Misérables
Stéphane, nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement.

Amazing Grace
Voor het eerst in de geschiedenis kunnen we de opnames van het legendarische concert van Aretha Franklin’s ‘Amazing Grace’ bekijken.

TOPPERS

Mijn Rembrandt
In haar nieuwe documentaire duikt Oeke Hoogendijk (Het Nieuwe Rijksmuseum) in de wereld van de oude meesters. ‘An epic art-thriller’ die inzicht geeft in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt.

Hors Normes
De nieuwe film van de makers van Intouchables! Deze film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij.

Parasite
Bong Joon-ho’s combinatie van zwarte komedie, thriller, familiedrama en messcherpe maatschappelijke satire. Winnaar van vier Oscars, waaronder die voor beste film.

For Sama
Een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. Winnaar publieksprijs IDFA 2019.

Mind my Mind
Deze korte animatiefilm is een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. De film won inmiddels meerdere prijzen en was een groot succes in de bioscoop.

GEMIST?

Instinct
Het regiedebuut van Halina Reijn met Carice van Houten en Marwan Kenzari waarin een psychologe als een blok valt voor een zedendelinquent. Instinct was de openingsfilm van het Nederlands Filmfestival in Utrecht en de Nederlandse inzending voor de Oscars.

Portrait de la jeune en feu
Een van de meest geliefde films van 2019, zowel bij pers als publiek. Portrait de la jeune fille en feu is een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde.

Dolor y gloria
De nieuwste film van Pedro Almodóvar (Hable con ella, Volver) met hoofdrollen voor Antonio Banderas en Penélope Cruz. In dit semi-autobiografische portret maakt de kijker een tijdreis door Almodóvars persoonlijke en cinematografische verleden.

DOCUMENTAIRES

Honeyland
Drie jaar lang volgde een kleine crew de laatste vrouwelijke honingjager van Europa, Hatidze Muratova. Een oogstrelend en intiem portret. Genomineerd voor twee Oscars.

Diego Maradona
Fascinerende documentaire over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Ze noemen me Baboe
In Ze noemen me baboe verbeeldt regisseur Sandra Beerends het boeiende levensverhaal van de Javaanse Alima. Op de vlucht voor een gedwongen huwelijk vindt Alima in de jaren veertig werk als baboe (kindermeisje) voor een Nederlandse familie.

FAMILIEFILMS

De beroemde bereninvasie van Sicilië
Regisseur Lorenzo Mattoti maakte van het spannende boek van Dino Buzzati een visueel spektakel over een berenvolk dat naar de mensenwereld trekt om de ontvoerde zoon van hun koning op te sporen.

De Grote Boze Vos
De nieuwe film van Benjamin Renner, die eerder de Oscar-genomineerde en het Cinekid prijswinnende Ernest en Célestine maakte. Voor dit nieuwe project vertaalde hij zijn zelf geschreven prentenboek met dezelfde titel naar het grote scherm.

Een overzicht van alle online-films van LantarenVenster vind je hier.

Poster Les Miserables