Online kinderfilms kijken

22 april 2020

Niet alleen grote mensen, maar ook kleine mensen zitten nu thuis. Ouders proberen vanachter de eettafel door te werken en begeleiden ondertussen ook de thuislessen van de kinderen. Even met het gezin naar de bioscoop zit er nu niet in, maar gelukkig zijn er genoeg opties voor thuis!

Zijn ze uitgespeeld, klaar met huiswerk of staat het te regenen? Verander de woonkamer in een thuisbioscoop. Er worden op verschillende platforms bioscoopfilms aangeboden voor kinderen van alle leeftijdscategorieën. We hebben onze aanraders hieronder voor je op een rij gezet.

Taartrovers Thuis – korte films voor de kleinste

Het Taartrovers Film Festival kan helaas door de maatregelen rondom het coronavirus niet doorgaan, daarom komt de organisatie met Taartrovers Thuis. Dit is een online programma voor peuters en kleuters dat bestaat uit bijzondere, korte films met daarnaast ook speelse, creatieve en onderzoekende activiteiten voor thuis. Iedere dinsdag en donderdag komt er een nieuwe film met bijpassende opdracht online.

EYE – Kinderactiviteiten voor thuis

Iedere dag biedt EYE kinderactiviteiten voor thuis. Ontdek de magie van bewegend beeld en de kunst van het kijken. Speel met film, maak film en kijk film. Zo vind je op de website online acteerlessen, een wekelijkse korte film (met leuke thuisopdrachten) en een groot aantal kinder- en jongerenfilms.

Vitamine Cineville – kinderfilms uit de bioscoop op je tv

Niet alleen vind je op het platform van Cineville de nieuwste films, mooiste classics en speciale programma’s, ook is er vanaf deze week een selectie kinderfilms op te zien. Leuk voor de jonge én de oudere filmliefhebber. Je vindt hier o.a. films als Jacob, Mimmi en de pratende honden en Kapsalon Romy, die al bij ons in de filmzalen draaiden. Je kunt op het platform inloggen met je Cinevillepas.

Picl – de kinderfilms van LantarenVenster

Picl is de ‘online filmzaal’ van LantarenVenster. Door films te kijken via dit digitale platform steun je ook onze bioscoop. Je vindt er twee kinderfilms die eerder ook bij ons te zien waren, namelijk de verfilming van het gelijknamige boek De beroemde bereninvasie van Sicilie en De grote boze vos. Die laatste is de nieuwe film van Benjamin Renner. Zijn vorige film Ernest en Célestine ontving een Oscar-nominatie en viel in de prijzen op Cinekid.

IDFA – jeugddocumentaires inclusief lesmateriaal

Toch meer op zoek naar de combinatie van educatief en film? Dan kan je terecht bij de online jeugddocumentaires van IDFA. De films zijn het meest geschikt voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar. Wil je het thuis combineren met inhoudelijke vragen? Download dan ook via de website het lesmateriaal met schrijfopdrachten, kijkopdrachten en tekenopdrachten (zoals het maken van een storyboard).