Pepr op Picl

25 november 2020

In onze online filmzaal op Picl vind je vanaf woensdag 25 november iets nieuws: het podium Pepr. Hierop worden nieuwe films en krachtige klassiekers van Zwarte makers getoond met verhalen uit de Zwarte diaspora.

Waarom?

Pepr is opgericht omdat er veel meer cultureel verschillende verhalen in film het bekijken waard zijn. Je vindt er films die niet eerder of nauwelijks in de Nederlandse filmtheaters aangeboden worden.

Het programma

Vanaf vandaag zijn er zes indrukwekkende films te bekijken. We lichten een een paar van uit:

Billie

In 1971 ging journalist Linda Lipnack Kuehl van start met het schrijven van een biografie van Billie Holiday. In acht jaar tijd verzamelde ze ruim 200 opnames van interviews met mensen die het tumultueuze leven van Holiday van dichtbij meemaakten. Linda’s boek is echter nooit afgerond, en de tapes nooit gehoord, tot nu in de documentaire Billie.

Naar de film

De wereld heeft gezicht verloren

In De Wereld heeft gezicht verloren volgt regisseur Cindy Kerseborn schrijfster Astrid H. Roemer (Paramaribo, 1947), één van de belangrijkste zwarte feministische vrouwen in Suriname en Nederland.

Naar de film

Test Pattern

In Test Pattern volgen we het gemengde stel Renesha en Evan. Als Renesha na een avondje uit in Austin Texas seksueel wordt misbruikt, staat hun hele wereld op z’n kop. Samen proberen ze tot een oplossing te komen en gaan ze op zoek naar hulp.

Naar de film