Benjamin Herman
Project S

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen en vrije stoelkeuze.

Benjamin Herman wordt op 9 mei vijftig jaar. Dat viert hij met de release van maar liefst drie albums dit jaar!

In het voorjaar een album waarop hij een eerbetoon brengt aan enkele van zijn eerste helden in de jaren tachtig: Xero Slingsby, John Lurie en James Chance. Een punk/jazzalbum met daarop 23 nieuwe nummers uitgevoerd met onder anderen gitarist Reinier Baas.

Het tweede album staat vanavond centraal tijdens Benjamins LantarenVenster verjaardagsconcert. Hij presenteert dan het materiaal van Project S – de naam van de productielijn van de legendarische Citroën SM, waar de muziek op is gebaseerd. Ook blikt Herman terug op zijn albums Blue Sky Blonden Deal, samen met enkele interessante, nader bekend te maken, gasten. Wat we mogen verwachten? “Een Citroën met een Maserati motor. Serge Gainsbourg meets Fausto Papetti!”

Het derde album komt in het najaar uit. Daarop nodigt Ben een aantal jonge spelers uit die hij in de afgelopen twaalf jaar heeft leren kennen tijdens de wekelijkse sessies in kunstenaarssociëteit De Kring in Amsterdam. Deze sessies bleken een perfectie manier om nieuw materiaal te ontwikkelen en nieuwe vriendschappen te sluiten. De albums CampertHypochristmastreefuzzCafé SoloLive en Trouble waren een direct resultaat van deze informele ‘late night’ ontmoetingen.

Bezetting:
Benjamin Herman – altsax
Rory Ronde – gitaar
Alexander van Popta – keyboards
Manuel Hugas – bas
Joost Kroon – drums
Special guest(s): t.b.a.

 

za 12 mei
  • 20:30
Kaarten
€ 20
excl. € 1,50 transactiekosten per ticket
  • muziek