Kopfkino
11 sep 2018 t/m 21 nov 2018

Kopfkino is een avondvullend programma van LantarenVenster waarin presentator Léon van Geest een bekende Rotterdammer uitnodigt om zijn of haar favoriete filmfragmenten te laten zien.

Aan de hand van deze fragmenten wordt de gast in geïnterviewd. Na het interview wordt de keuzefilm van de gast vertoond.

In de eerste editie, op 11 september 2018 , was Emily Ansenk, directeur van de Kunsthal Rotterdam, te gast. Op 23 oktober ontving Kopfkino kunstenaar Daan Roosegaarde, die koos voor de sciencefictionthriller Gattaca.

Interview, filmfragmenten en keuzefilm

Lees hier een kort verslag van de hand van Jeroen Deckers over de eerste editie van Kopfkino 2018 in september waar Emily Ansenk, directeur van de Kunsthal, te gast was.

Kopfkino wordt georganiseerd in samenwerking met Design Platform Rotterdam.

Designplatform Rotterdam, opgericht in 2007, organiseert en modereert een voortgaand gesprek in Rotterdam over de betekenis van design in de industrie, de zakelijke dienstverlening en de stedelijke ontwikkeling. DpfR ontwikkelt een variatie van gespreksformats waarin deelnemers reflecteren op hun praktijk. Dit kunnen besloten rondetafelgesprekken zijn zoals De Gouden Hangmat, Maaktafel en Genotuleerd Slenteren, maar ook openbare publieksbijeenkomsten zoals Schrijvende Ontwerpers Pakken het Podium, Vlagplantsessies en Kopfkino. DpfR ondersteunt verschillende initiatieven in Rotterdam die gelinkt zijn aan de creatieve industrie, zoals BNO IMG LAB, Creative Mornings, Fuck Up Nights, This Happened en Kopfkino.

Programma