Rotterdams Open Doek Filmfestival 2018
25 mei 2018 t/m 27 mei 2018

Save the date voor het Rotterdams Open Doek Filmfestival! Op het festival zijn er meer dan vijftig premières van nationale en internationale (korte) films, een uitgebreid masterclassprogramma, talkshows, exposities, video-installaties en een bruisende festivalmarkt. Naast de felbegeerde award voor de beste film van het seizoen 2017-2018, wordt er dit jaar ook een publieksprijs uitgereikt na afloop van het festival.

Programma

Op vrijdag 25 mei starten we het festival met een Industry day met diverse masterclasses, speeddates en contactmomenten voor de filmindustrie. Het avondprogramma start met de seizoensfinale waarin in een nek-aan-nek race gestreden wordt voor de beste korte film van het seizoen. Aansluitend wordt het festival feestelijk geopend met een spectaculair openingsfeest.

Op zaterdag en zondag is er een uitgebreid programma met vele premières in aanwezigheid van cast en crew. Na elke vertoning volgt er een Q&A waarbij het publiek in gesprek kan gaan met de filmmaker. Op zaterdagavond is de live talkshow Big Guest Deluxe waarin filmmaker Vincent Boy Kars (Independent Boy) in gesprek gaat met spraakmakende gasten, afgewisseld door videofragmenten en muziek. Het gehele festival is de foyer van LantarenVenster omgetoverd tot een bruisende festivalhotspot met een festivalmarkt, video-installaties, foto-exposities, DJ’s en concerten.

Begin april maken we het volledige programma bekend!

Call for Entry

Attentie aan alle filmmakers! Voor het Rotterdams Open Doek Filmfestival (25 t/m 27 mei 2018) zoeken wij films die nog niet of relatief weinig vertoond zijn. Lees meer!

 

  • filmspecial
  • special

Programma