Rycardo Moreno
A Galeano - Special Guest: Sandra Carrasco

Gitarist Rycardo Moreno (1981) wordt geboren in een flamenconest, in een zigeunerfamilie in Lebrija. Flamenco was zijn dagelijke kost, thuis en in zijn vaders bar, waar menig zanger en gitarist vrolijke after hours na een optreden vierden.

A Galeano is het tweede album van de gitarist, componist, producer, die zijn muzikale sporen verdiende aan de zijde van artiesten als Dorantes, Esperanza Fernández, Concha Buika, Jorge Pardo, Javier Ruibal, en El Lebrijano. Het album is een flamenco-eerbetoon aan de  Uruguayaanse schrijver Eduardo Galeano, geïnspireerd op diens Boek der omhelzingen, een monumentale en ontroerende kroniek van het Latijns-Amerikaanse continent. Moreno:  “Ik sloeg het boek open en werd onmiddellijk gegrepen door het ritme van Galeano’s pen. Elke pagina, elke regel was doordrenkt van muziek, je hoefde het alleen maar te ontcijferen. In drie woorden vat hij de wereld voor je samen. Hij geeft een sociale en spirituele psychoanalyse van de maatschappij.”

In de geest van de schrijver maakte Moreno  een album waar de hartslag van het boek een betoverende flamencovertaling krijgt. Tien van Galeano’s verhalen worden aan elkaar geregen door eigen composities met een verfrissende jazzy sound. Flamenco in hart en nieren, zoekt en vindt Rycardo Moreno op A Galeano prachtige, nieuwe flamencowegen.

Bezetting:
Rycardo Moreno – gitaar
Sandra Carrasco – zang
Manuel Valencia – percussie
Daniel Bonilla – tweede gitaar, palmas, zang
vr 15 jun
  • 21:30
Kaarten
€ 12,50
excl. € 1,50 transactiekosten per ticket
Flamenco