SportFilmFestival Rotterdam 2018
11 apr 2018 t/m 14 apr 2018

We zijn blij te melden dat dit jaar de vierde editie van het SportFilmFestival Rotterdam plaatsvindt in LantarenVenster!

Van woensdag 11 tot en met zaterdag 14 april kun je genieten van de mooiste sportfilms en documentaires van internationaal niveau, talkshows met bekende gasten uit de film- en sportwereld, muziek en een hapje en drankje. Dit alles op de Kop van Zuid met LantarenVenster als centrale locatie. Een uniek festival, waar je bij moet zijn!

Programma

In totaal draaien er twintig tot vijfentwintig films en documentaires, waaronder maar liefst drie Nederlandse premières: Hoe Zuid-Korea Guus Hiddink Veroverde (voetbal), Fighting for Life (boksen) en Betty Serveert! De strijd van tenniskampioen Betty Stöve (tennis).

Talkshows

Naast de sportfilms en -documentaires kun je elke dag genieten van een unieke live talkshow met bekende gasten uit de sport- en filmwereld. In de foyer luister je naar de verhalen achter de films en documentaires, in een 45 minuten durende talkshow onder leiding van Wilfried de Jong (woensdag, donderdag en vrijdag) en Frits en Barbara Barend (zaterdag).

De talkshow is elke avond geprogrammeerd tussen twee films. Je kunt de avond starten met een film en eindigen met de talkshow, maar je kunt natuurlijk ook erna nog een film pakken. Je bent de hele avond welkom! Met een filmkaartje is de talkshow gratis.

Op donderdag is Guus Hiddink aanwezig, en op vrijdag Betty Stöve!

Over het festival

Het SportFilmFestival, ooit begonnen als een van de jubileumactiviteiten in het kader van het 25-jarig jubileum van Rotterdam Topsport, is inmiddels uitgegroeid tot een begrip op de Rotterdamse evenementenkalender. Als toonaangevende sportstad heeft Rotterdam de ambitie om met het SportFilmFestival de sportfilms- en documentaires op een unieke wijze onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. In 2016 werd het SportFilmFestival genomineerd voor de Evenementen Innovatieprijs van Stichting Nationale Evenementenprijzen.

Het Sportfilmfestival Rotterdam is onderdeel van FICTS (Federation Internationale Cinema Television Sportifs). FICTS heeft vertegenwoordiging uit 116 en wordt erkend door het IOC (Internationaal Olympisch Comité).
Festival

Koop je kaarten

Tickets koop je via de website van het SportFilmFestival.

Voor vragen en tickets: sportfilmfestivalrotterdam.nl

Programma