SportFilmFestival Rotterdam 2018
11 apr 2018 t/m 14 apr 2018

We zijn blij te melden dat dit jaar de vierde editie van het SportFilmFestival Rotterdam plaatsvindt in LantarenVenster!

Van woensdag 11 tot en met zaterdag 14 april kun je genieten van de mooiste sportfilms en documentaires van internationaal niveau, talkshows met bekende gasten uit de film- en sportwereld, muziek en een hapje en drankje. Dit alles op de Kop van Zuid met LantarenVenster als centrale locatie. Een uniek festival, waar je bij moet zijn!

Eerste titels bekend

De eerste titels zijn inmiddels bekend! Van de vijf titels presenteren we maar liefst drie Nederlandse premières: Guus Hiddink in Korea (voetbal), Fighting for Life (boksen) en Betty Stöve (tennis). Ook A Perfect Game (honkbal) en Passie voor de Cauberg (wielrennen) zijn toegevoegd aan de programmering.

Totaal aanbod

De komende periode zullen er steeds meer titels bekend worden gemaakt, waaronder verschillende (internationale) premières. In totaal zullen er twintig tot vijfentwintig films en documentaires worden vertoond in LantarenVenster. Daarnaast is er elke dag een live talkshow met bekende gasten uit de sport- en filmwereld.

Koop je kaarten

De pre-sale voor het SportFilmFestival Rotterdam is sinds 26 februari gestart. Tickets koop je via de website van het SportFilmFestival. Wanneer je nu een ticket koopt, ontvang je ook nog eens € 2 korting!

Over het festival

Het SportFilmFestival, ooit begonnen als een van de jubileumactiviteiten in het kader van het 25-jarig jubileum van Rotterdam Topsport, is inmiddels uitgegroeid tot een begrip op de Rotterdamse evenementenkalender. Als toonaangevende sportstad heeft Rotterdam de ambitie om met het SportFilmFestival de sportfilms- en documentaires op een unieke wijze onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. In 2016 werd het SportFilmFestival genomineerd voor de Evenementen Innovatieprijs van Stichting Nationale Evenementenprijzen.

Het Sportfilmfestival Rotterdam is onderdeel van FICTS (Federation Internationale Cinema Television Sportifs). FICTS heeft vertegenwoordiging uit 116 en wordt erkend door het IOC (Internationaal Olympisch Comité).
Festival

Voor vragen en tickets: sportfilmfestivalrotterdam.nl

Programma