Toch even op reis

25 november 2020

Even ontsnappen naar een andere wereld? Ga tijdens de donkere dagen lekker naar de film of kom naar live concerten in LantarenVenster. Onze films nemen je mee naar verre oorden en laten je de wereld om je heen even vergeten. Of luister in een veilige, intieme setting naar jazz van topniveau.

Het reisadvies

Stap vanuit de film- of concertzaal in het vliegtuig en reis naar New York, de Bahama’s of ga op een staycation in eigen land en ontdek de klanken van eigen bodem.

Op weg naar Spaanstalige regionen

Het Spanish Film Festival neemt je van 9 t/m 13 december mee over de hele wereld. Er is een gemeenschappelijk thema: de Spaanse taal. Met Black Beach worden we meegenomen naar Afrika, in La isla de las mentiras varen we op een stoomboot vol Spaanse emigranten mee naar Amerika en La Última Primavera laat ons de wereld in La Cañada Real zien, een sloppenwijk net buiten Madrid.

Boek je reis

Naar de Speakyeasy bars in New York met New Cool Collective

Ga in het kielzog van New Cool Collective mee naar de geheime clubs en bars in New York, aan het begin van de vorige eeuw. Geheime plekken waar tijdens de drooglegging in de Verenigde Staten van 1920 tot 1933 de mensen toch samenkwamen en in het geniep een borrel dronken. Zo ontsnap je voor even aan de hectiek van 2020 en waan je je in een verborgen nachtclub uit het begin van de 20ste eeuw.

Tickets & info

Voor wie hunkert naar de klassieke steden

The Great Composers is een reis van 16 december t/m 12 januari langs de klassieke steden zoals Wenen en Parijs. We gaan onder het motto In Search Of… op zoek naar de verhalen achter de composities en levens van de grootse componisten: Beethoven, Bach, Hayd en Chopin.

Tickets & info

Mee met The Mole Agent

Voor iedereen die wel eens wat anders wil, ga mee met Sergio. Hij is met 83 jaar onze oudste reisbegeleider en neemt je mee op een undercover missie in een bejaardenhuis. Verwacht droogkomische humor en een intiem inkijkje in deze wereld, die je nog niet eerder zo zag.

Tickets & info

Naar New York met Sofia Coppola

Een heerlijke anderhalf uur durende reis door New York. Maak een nachtelijke zwerftocht van uptown party’s naar downtown hotspots. On the Rocks is een liefdesbrief van Sofia Coppola aan de stad die nooit slaapt. Een komedie, niet in de club maar in de filmzaal, over generatieverschillen en hoe wij relaties vanuit een heel andere hoek bekijken dan onze ouders.

Tickets & info

Farewell Paradise: van de Bahama’s naar Zwitserland

We beginnen deze reis in gezelschap van een gelukkig gezin met vier meisjes op de Bahama’s in de jaren ’60. Midden in de volle, vrije welvaart van the American way of life. Vervolgens vertrekken we naar het koude Zwitserland. Waarom en hoe? Daarover meer in de filmzaal.

Tickets & info

Ammonite: op zoek naar fossielen in Engeland

Niet alleen op reis, maar ook nog in een tijdmachine. Met Ammonite gaan we terug naar het jaar 1840 in Engeland. Daar ontmoeten we de beroemde paleontoloog Mary Anning (Kate Winslet) en Charlotte Murchison (Saoirse Ronan) waartussen een relatie ontstaat die hun leven voor altijd zal veranderen.

Tickets & info

Straatkunst met Rembrandt Frerichs

De Nederlandse jazzmusici Rembrandt Frerichs, Tony Overwater en Vinsent Planjer nemen op vrijdag 18 december een klein gezelschap mee in de wereld van straatkunst. Met een persoonlijk verleden in de graffitiscene, is pianist en componist Rembrandt de uitgelezen reisleider. De beeldende kracht van straatkunst wordt vertaald naar hedendaagse, opzwepende jazz.

Tickets & info

Op maandag 21 december een pelgrimstocht

Silbersee nodigt dit jaar topactrice Ariane Schluter uit voor een muzikale ontdekkingstocht waarin zang, piano, ud en tekst samenkomen in een meditatief concert over hoop en wanhoop, twijfel en troost.

Tickets & info

Een volwassen man en oude man bij een bureau