We verbouwen, maar draaien door!

20 juni 2024

LantarenVenster verbouwt! In de komende twaalf maanden gaan we stap voor stap onze foyer moderniseren en verplaatsen we de centrale entree naar de Rijnhaven. LantarenVenster blijft tijdens de verbouwing gewoon open: pop up stijl!

Wat gaat er allemaal gebeuren?
Onze foyer is aan vernieuwing toe en krijgt een nieuwe look & feel. Er komt meer ruimte voor het café en we voegen een podium toe voor jonge artiesten. We maken onze horeca veel zichtbaarder vanaf de Otto Reuchlinweg en de keuken wordt vernieuwd. Architectenbureau deMunnik-deJong-Steinhauser heeft een prachtig ontwerp gemaakt met een nieuwe indeling van de foyer. Samen met hen gaan we de verbouwing gefaseerd uitvoeren.

Fase 1 wordt uitgevoerd in de maanden juli en augustus 2024. In deze fase vervangen we de trap, wordt de keuken vernieuwd en komt er een nieuwe bar centraal in de ruimte. Na de zomer wordt een  lift toegevoegd in de foyer en krijgen we ook een podium in de foyer. In de zomer van 2025 verplaatsen we de centrale entree van de Otto Reuchlinweg naar de Rijnhavenzijde. Hiermee richt LantarenVenster zich op de zonzijde van de stad: het Rijnhavengebied op Zuid, de nieuwe hotspot van Rotterdam! Een ingang aan de Otto Reuchlinweg blijft bestaan.

Tijdens de verbouwing draaien we door
LantarenVenster blijft tijdens de verbouwing gewoon open: pop up stijl! Daarom is het extra leuk om een kijkje te komen nemen. We draaien de hele zomer film. Films starten doordeweeks om half vier en in het weekend vanaf tien uur. Ons restaurant is alle dagen open. De concerten starten weer in september.

Zomerprogramma
Vanaf 15 augustus start onze Terrasbios met 16 films onder de sterren.  En vanaf 18 juli draaien we de mooiste Italiaanse filmklassiekers in de Italiaanse Filmzomer. Primeur: we gaan deze zomer (en daarna) pizza’s bakken in onze nieuwe pizzaoven! Combineer je bezoek aan de film dus met een heerlijke pizza.

 

 

Openingstijden 2 juli t/m 31 augustus

 

Maandag t/m vrijdag
11:00 uur – horeca open
15:00 uur  – kassa open
15:30 uur – eerste film

Zaterdag + zondag
09:30 uur –  horeca en kassa open
10:00 uur  – eerste film

Vanaf 1 september gelden de reguliere openingstijden weer.

 

programma terrasbios

programma Italiaanse Filmzomer