Bewaar je ticket, geniet later

23 april 2020

LantarenVenster is in ieder geval t/m 19 mei gesloten om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook voor ons geldt dat de gezondheid en veiligheid van bezoekers en medewerkers voorop staan. Niettemin kijken we reikhalzend uit naar het moment dat we jullie weer mogen ontvangen. Want er gaat niets boven samen genieten van mooie films en livemuziek.

Bewaar je ticket

Vanwege de coronacrisis zijn concerten en filmvoorstellingen geannuleerd of verplaatst. Onder normale omstandigheden heb je dan recht op restitutie van het aankoopbedrag. De crisis heeft echter grote financiële gevolgen voor de culturele sector en instellingen kunnen failliet gaan als voor alle gekochte tickets per definitie het geld teruggestort moet worden.

Nederlandse theaters, concertzalen, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals roepen daarom met de gezamenlijke actie ‘Bewaar je ticket, geniet later’ het publiek op om geen geld terug te vragen voor tickets die nu niet kunnen worden gebruikt. LantarenVenster sluit zich hierbij aan en kondigt ook een mogelijkheid tot doneren aan.

Wat betekent het voor jou?

  • Programma’s worden zoveel mogelijk verplaatst naar een nieuwe datum en je oorspronkelijke kaarten blijven geldig.
  • Is verplaatsen niet mogelijk of ben je verhinderd op de nieuwe datum, dan kun je kiezen voor een tegoedbon ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs, inclusief servicekosten, die later ingewisseld kan worden voor een nieuwe film of concert. Een tegoedbon is na uitgifte 12 maanden geldig.
  • Ook kun je kiezen voor een donatie. Op deze manier kun je als cultuurliefhebber steun bieden aan onze artiesten en aan LantarenVenster. Donaties gaan volledig naar artiesten, Rotterdamse filmmakers en de freelance collega’s van LantarenVenster.
  • Restitutie van het hele bedrag is natuurlijk ook mogelijk.

Heb je kaarten voor geannuleerde of verplaatste concerten of filmvoorstellingen? Dan ontvang je binnenkort per concert of film een persoonlijke e-mail waarin we de verschillende opties aan je voorleggen.

Meer informatie

Lees meer over de tegoedbonregeling op bewaarjeticket.nl. Bekijk hier meer over de regeling bij LantarenVenster en de veelgestelde vragen. En neem bij vragen contact met ons op via kassa@lantarenvenster.nl.