Forum: Voedsel & Industrie
Een middag vol film, discussie en smaak

Globalisering en industrialisering van voedselproductie:
Slow Food Rotterdam en het Landbouw Economisch Instituut gaan in discussie met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (Unilever, Super de Boer). Natuurlijk kan ook het publiek meepraten.

Wat is er gebeurd met de ouderwetse smaak van ons eten?
Grootschalige voedselproductie is economisch natuurlijk voordelig. Maar weegt dat op tegen de nadelige gevolgen voor mens en milieu? Waar liggen de oplossingen? Iedereen op de biologische toer lijkt met het huidige consumptieniveau niet haalbaar. Alleen seizoensgebonden producten uit de regio consumeren stuit op weerstand bij Fair Trade organisaties. Maar wat dan?

De middag begint met een vertoning van de film We Feed The World. Na de discussie is er een proeverij van regionale kwaliteitsproducten in Café L/V. En ter afsluiting vertonen we de zeer succesvolle documentaire Our Daily Bread.
Het forum en de proeverij zijn toegankelijk voor alle bezoekers van Lantaren/Venster.

Speciaal voor kinderen organiseert het InnovatieNetwerk een (kinder-)smaakles van topkok Pierre Wind. Deze vindt plaats aansluitend op de eerste kindervoorstelling: Kirikou en de wilde beesten, gelijktijdig met de discussie.

Programma:

13:00 We Feed The World (Erwin Wagenhofer, OOS, 2005)
14:45 Forum o.l.v. Jan-Willem van der Schans van het LEI
16:00 Proeverij in Café L/V
17:00 Our Daily Bread (Nikolaus Geyrhalter, OOS, 2005)

Kinderprogramma:

13:00 Kirikou en de wilde beesten (Michel Ocelot, B. Bénédicte Galup, FR, vanaf 6 jaar)
14:30 Smaakles met Pierre Wind.

Voor het forum, de proeverij en de smaakles kan niet gereserveerd worden.

Een initiatief van Slow Food Rotterdam en het Landbouw Economisch Instituut. Met medewerking van InnovatieNetwerk.

Deze voorstelling heeft al plaatsgevonden
Forum

Globalisering en industrialisering van voedselproductie:
Slow Food Rotterdam en het Landbouw Economisch Instituut gaan in discussie met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (Unilever, Super de Boer). Natuurlijk kan ook het publiek meepraten.

Wat is er gebeurd met de ouderwetse smaak van ons eten?
Grootschalige voedselproductie is economisch natuurlijk voordelig. Maar weegt dat op tegen de nadelige gevolgen voor mens en milieu? Waar liggen de oplossingen? Iedereen op de biologische toer lijkt met het huidige consumptieniveau niet haalbaar. Alleen seizoensgebonden producten uit de regio consumeren stuit op weerstand bij Fair Trade organisaties. Maar wat dan?

De middag begint met een vertoning van de film We Feed The World. Na de discussie is er een proeverij van regionale kwaliteitsproducten in Café L/V. En ter afsluiting vertonen we de zeer succesvolle documentaire Our Daily Bread.
Het forum en de proeverij zijn toegankelijk voor alle bezoekers van Lantaren/Venster.

Speciaal voor kinderen organiseert het InnovatieNetwerk een (kinder-)smaakles van topkok Pierre Wind. Deze vindt plaats aansluitend op de eerste kindervoorstelling: Kirikou en de wilde beesten, gelijktijdig met de discussie.

Programma:

13:00 We Feed The World (Erwin Wagenhofer, OOS, 2005)
14:45 Forum o.l.v. Jan-Willem van der Schans van het LEI
16:00 Proeverij in Café L/V
17:00 Our Daily Bread (Nikolaus Geyrhalter, OOS, 2005)

Kinderprogramma:

13:00 Kirikou en de wilde beesten (Michel Ocelot, B. Bénédicte Galup, FR, vanaf 6 jaar)
14:30 Smaakles met Pierre Wind.

Voor het forum, de proeverij en de smaakles kan niet gereserveerd worden.

Een initiatief van Slow Food Rotterdam en het Landbouw Economisch Instituut. Met medewerking van InnovatieNetwerk.