Marika Groen - Pickling Workshop
Workshop

Tsukemono is Japans voor “alles wat ingemaakt is” (meestal groenten) en is een vast element in de Japanse keuken. In deze workshop zal je meerdere traditionele technieken leren om verschillende ingrediënten op zuur te zetten. Door het snel inmaken van groenten bewaar je het voor lange tijd. Natuurlijke Umami-versterkers zoals shoyu, miso, koji, amazake en kombu reageren op de Nederlandse ingrediënten en vormen zo een kleurrijke fusie van overheerlijke en enzymrijke kleine gerechtjes.

Deze voorstelling heeft al plaatsgevonden
  • filmspecial
2020
90’

Tsukemono is Japans voor “alles wat ingemaakt is” (meestal groenten) en is een vast element in de Japanse keuken. In deze workshop zal je meerdere traditionele technieken leren om verschillende ingrediënten op zuur te zetten. Door het snel inmaken van groenten bewaar je het voor lange tijd. Natuurlijke Umami-versterkers zoals shoyu, miso, koji, amazake en kombu reageren op de Nederlandse ingrediënten en vormen zo een kleurrijke fusie van overheerlijke en enzymrijke kleine gerechtjes.