Marika Groen - Pickling Workshop
Tsukemono is Japans voor “alles wat ingemaakt is” (meestal groenten) en is een vast element in de Japanse keuken. In deze workshop zal je meerdere traditionele technieken leren om verschillende ingrediënten op zuur te zetten. Door het snel inmaken van groenten bewaar je het voor lange tijd. Natuurlijke Umami-versterkers zoals shoyu, miso, koji, amazake en kombu reageren op de Nederlandse ingrediënten en vormen zo een kleurrijke fusie van overheerlijke en enzymrijke kleine gerechtjes.
Kies tijdstip
- filmspecial
Tsukemono is Japans voor “alles wat ingemaakt is” (meestal groenten) en is een vast element in de Japanse keuken. In deze workshop zal je meerdere traditionele technieken leren om verschillende ingrediënten op zuur te zetten. Door het snel inmaken van groenten bewaar je het voor lange tijd. Natuurlijke Umami-versterkers zoals shoyu, miso, koji, amazake en kombu reageren op de Nederlandse ingrediënten en vormen zo een kleurrijke fusie van overheerlijke en enzymrijke kleine gerechtjes.