Ramen Heads

met dinerarrangement in restaurant Mood
Koki Shigeno

In samenwerking met restaurant Mood by Eveline Wu presenteren we een eenmalige vertoning van de documentaire Ramen Heads. Mét voorafgaand aan de film een Aziatisch driegangendiner met op de film geïnspireerde gerechten, waaronder uiteraard ramen.

Ramen Heads

Duik met chef Tomita, beste ramen chef van Japan, in de wereld van ramen: de steeds populairder wordende Japanse noedelsoep. Ramen heads reizen stad en land af op zoek naar de ultieme ramen: wie maakt de beste tonkotsu, shio of miso ramen? Een bijzondere kijk op de cultuur rond het unieke en verleidelijke gerecht.

Wat begon als een snelle, eenvoudige en vooral voedzame soep voor de hongerige bevolking in het naoorlogse Japan, is inmiddels uitgegroeid tot een ware cultus. Devote fans, ramen heads, reizen stad en land af op zoek naar de ultieme ramen. Ze hebben er urenlange wachtrijen voor over. Tomita Osamu is al drie jaar achter elkaar uitgeroepen tot de beste ramenchef van Japan. Uitgebreid komen zijn ingrediënten en werkwijze in beeld. Geheimen heeft hij niet, obsessief is hij wel: altijd op zoek naar de beste gedroogde sardines of de lekkerste varkenskop voor zijn bouillon.

Deze voorstelling heeft al plaatsgevonden
Film en diner € 49,50
Alleen film € 9,50

 

 

 

  • filmspecial
Japan
2017
93’
Japans gesproken
Nederlands ondertiteld

In samenwerking met restaurant Mood by Eveline Wu presenteren we een eenmalige vertoning van de documentaire Ramen Heads. Mét voorafgaand aan de film een Aziatisch driegangendiner met op de film geïnspireerde gerechten, waaronder uiteraard ramen.

Ramen Heads

Duik met chef Tomita, beste ramen chef van Japan, in de wereld van ramen: de steeds populairder wordende Japanse noedelsoep. Ramen heads reizen stad en land af op zoek naar de ultieme ramen: wie maakt de beste tonkotsu, shio of miso ramen? Een bijzondere kijk op de cultuur rond het unieke en verleidelijke gerecht.

Wat begon als een snelle, eenvoudige en vooral voedzame soep voor de hongerige bevolking in het naoorlogse Japan, is inmiddels uitgegroeid tot een ware cultus. Devote fans, ramen heads, reizen stad en land af op zoek naar de ultieme ramen. Ze hebben er urenlange wachtrijen voor over. Tomita Osamu is al drie jaar achter elkaar uitgeroepen tot de beste ramenchef van Japan. Uitgebreid komen zijn ingrediënten en werkwijze in beeld. Geheimen heeft hij niet, obsessief is hij wel: altijd op zoek naar de beste gedroogde sardines of de lekkerste varkenskop voor zijn bouillon.

INFORMATIE

  • Starttijd diner: vanaf 18:00 uur, Mood, Wilhelminakade 330 – ingang Otto Reuchlinweg
  • Starttijd filmvertoning: 20:00 uur, LantarenVenster
  • Film en diner € 49,50
  • Film los € 9,50