Reclaiming Cocoa
STEL JE EEN WERELD VOOR WAAR WAARDE EERLIJK WORDT GEDEELD
Waarom proeven de meeste cacaoboeren in Ghana nooit de chocolade die gemaakt wordt van hun eigen bonen? Al meer dan een eeuw stroomt de waarde van Ghanese cacao naar het Noorden – multinationals in de chocolade-industrie jaarlijks miljarden verdienen.
Reclaiming Cocoa legt de lagen van deze complexe industrie bloot en onthult diepe scheuren in de beloften van duurzaamheid en traceerbaarheid. We maken kennis met de familie Nartey, waarvan de kinderen op de cacaoplantage werken in plaats van naar school te gaan.
IMAGINE A WORLD WHERE VALUE IS SHARED EQUITABLY
Why do most cocoa farmers in Ghana never get to taste the chocolate made from their own beans? For over a century, the value of Ghana’s cocoa has been diverted up north – where multinational chocolatiers make billions of dollars each year.
Reclaiming Cocoa peels back the layers of this complex industry, revealing deep cracks in its promises of sustainability and traceability: We meet the Nartey’s, a family whose children toil on cocoa farms instead of going to school.
- 19:00
Kies tijdstip
- filmspecial
STEL JE EEN WERELD VOOR WAAR WAARDE EERLIJK WORDT GEDEELD
Waarom proeven de meeste cacaoboeren in Ghana nooit de chocolade die gemaakt wordt van hun eigen bonen? Al meer dan een eeuw stroomt de waarde van Ghanese cacao naar het Noorden – multinationals in de chocolade-industrie jaarlijks miljarden verdienen.
Reclaiming Cocoa legt de lagen van deze complexe industrie bloot en onthult diepe scheuren in de beloften van duurzaamheid en traceerbaarheid. We maken kennis met de familie Nartey, waarvan de kinderen op de cacaoplantage werken in plaats van naar school te gaan.
IMAGINE A WORLD WHERE VALUE IS SHARED EQUITABLY
Why do most cocoa farmers in Ghana never get to taste the chocolate made from their own beans? For over a century, the value of Ghana’s cocoa has been diverted up north – where multinational chocolatiers make billions of dollars each year.
Reclaiming Cocoa peels back the layers of this complex industry, revealing deep cracks in its promises of sustainability and traceability: We meet the Nartey’s, a family whose children toil on cocoa farms instead of going to school.