LantarenVenster & IFFR

Met veel plezier presenteert LantarenVenster samen met International Film Festival Rotterdam diverse filmeducatieprojecten. Heeft u IFFR gemist, dan kunt u door het jaar heen educatievoorstellingen bezoeken in LantarenVenster.

Zo kunt u o.a. het VO shorts programma boeken, inclusief lesmateriaal en in combinatie met een speciaal ontwikkelde masterclass van filmmaker René van Zundert. Ook zijn vanuit CKV de films Rafiki en Tel Aviv on Fire te boeken inclusief een inleiding en nagesprek op maat. Voor meer informatie en de verschillende programma’s + lesmateriaal kunt u een kijkje nemen op de website van IFFR of contact opnemen met de afdeling educatie.

Schoolvoorstellingen voor groep 1 en 2

In de periode februari tot juli 2020 en vanaf september 2020- juli 2021 bieden IFFR en LantarenVenster een prachtig filmprogramma met (inter)nationale kwaliteitscinema voor de allerkleinsten. Film is hét medium bij uitstek om de wereld te ontdekken. Kinderen worden gestimuleerd om op een andere manier naar film te kijken en op filosofische wijze na te denken over de diverse thema’s die in de films naar voren komen. Leerlingen worden onderdeel van het festivalprogramma en krijgen een bomvol aanbod met films van over de hele wereld. Tijdens de voorstelling zal de presentator op een speelse wijze met de kinderen in gesprek gaan over de films. Bij het filmprogramma wordt digitaal lesmateriaal aangeboden.

Tarief

Het tarief voor schoolvoorstellingen buiten de festivalperiode bedraagt €5,50 per leerling, met een minimum van 40 leerlingen.

Aanmelden

Je kunt dit programma boeken door het aanmeldformulier in te vullen of door contact op te nemen met LantarenVenster.