Filmprogramma’s met IFFR en LV

LantarenVenster werkt intensief samen met International Film Festival Rotterdam. Buiten de festivalperiode om kun je het hele jaar door filmvertoningen en filmlessen van IFFR bezoeken bij LantarenVenster.

PRIMAIR ONDERWIJS

Ook voor basisschoolleerlingen zijn er filmprogramma’s met (inter)nationale kwaliteitscinema! We bekijken samen 6 tot 8 korte films (variërend van 4 tot 8 minuten). Een shorts-programma laat zien hoe divers film is: van animatie en fictie tot documentaire. Leerlingen maken kennis met bijzondere verhalen vanuit de hele wereld. De voorstelling wordt ingeleid door een moderator. Alle filmprogramma’s worden begeleid met lesmateriaal waarmee de scholen zich kunnen voorbereiden op het bezoek en de films. Aansluitend bij Kunstzinnige oriëntatie en Oriëntatie op jezelf en de wereld.

Er zijn twee verschillende programma’s voor PO:

TARIEF
Het tarief voor schoolvoorstellingen is €5,50 per leerling.

AANMELDEN
Boek een programma door contact op te nemen via educatie@lantarenvenster.nl.

VOORTGEZET ONDERWIJS EN MBO

Het gehele jaar door maakt LantarenVenster het mogelijk om IFFR Feature films of Short-programma’s te bekijken in het filmtheater. Alle filmprogramma’s worden begeleid met lesmateriaal, waarmee de scholen zich kunnen voorbereiden op het bezoek en de films. De voorstelling wordt ingeleid door een moderator. Na de vertoning kunnen de leerlingen in gesprek gaan met de regisseur of filmprofessional, indien aanwezig. Er is extra verdieping mogelijk met workshops of filmlessen op maat.

We bieden de volgende programma’s aan voor VO en MBO:

Deze filmprogramma’s zijn ook geschikt voor speciaal onderwijs of ISK, en passen wij naar wens aan.

TARIEF
Het tarief voor schoolvoorstellingen is €5,50 per leerling.

AANMELDEN
Boek een programma door contact op te nemen via educatie@lantarenvenster.nl.

FEATURE FILM: IFFR FILM VOOR MBO/VO

Sinds 2019 werken Movies that Matter en IFFR samen op het gebied van burgerschap/maatschappijleer. Bij de film Les Misérables (2020) is een verdiepend programma ontwikkeld door Mahfoud Mokaddem.

Vanaf dit najaar werken IFFR en LantarenVenster nog intensiever samen op het gebied van filmeducatie. Lees hier het persbericht over de verstevigde samenwerking.