Netwerk film- en media-educatie Rotterdam

Rotterdam heeft een sterk en gevarieerd aanbod op het gebied van van film- en media-educatie. Er is een divers samengesteld landschap van partners uit de stad, die verschillende expertise en ervaring in huis hebben en het onderwijs vanuit een breed spectrum bedienen.

Binnen het Netwerk Filmeducatie Rotterdam trekken deze partners gezamenlijk op om alle scholen Rotterdam en de regio zo goed mogelijk te bedienen. We werken nauw samen om aanbod met elkaar af te stemmen en expertise uit te wisselen. Sinds de oprichting van het netwerk zijn er nieuwe educatieve programma’s ontwikkeld.

Betrokken partners in het Rotterdamse netwerk zijn onder andere: IFFR, LantarenVenster, Digital Playground, Watch that Sound, Hollywood in de Klas, Jison Art KunsteducatieSKVR en KCR.

De doelstellingen van het netwerk zijn:

  • Inzichtelijk maken van aanbod van de verschillende aanbieders in de regio Rotterdam
  • Inspireren, informeren en begeleiden van scholen en docenten om film- en media-educatie in het curriculum op te nemen
  • Verbinding leggen tussen onderwijs in de regio en Netwerk Filmeducatie Rotterdam, onder andere via steunpunten en passend binnen lokaal beleid
  • Het versterken van de lijn van binnenschools naar buitenschools, gekoppeld aan bestaande en nieuwe initiatieven en partnerschappen
  • Uitbreiden van het aanbod voor specifieke doelgroepen (waaronder speciaal onderwijs, praktijkonderwijs, VMBO en MBO)
  • Verbindingen zoeken om regionaal vervoer beschikbaar te maken (bijvoorbeeld met regelingen als Buzz010 binnen Rotterdam)

 

Het Netwerk Film- en Media-educatie Rotterdam werkt samen met Filmhub Zuid-Holland en is aangesloten bij het Landelijk Netwerk Filmeducatie.

Het Netwerk wordt breder vertegenwoordigd door kartrekkers IFFR, Digital Playground en LantarenVenster.

Contact
Meer informatie of lid worden van het Netwerk Filmeducatie Rotterdam? Neem dan contact op via Zoë van der Kust (LantarenVenster) via zoe@lantarenvenster.nl of via 010 2772287.