Samenwerking filmeducatie met IFFR

LantarenVenster werkt op het gebied van filmeducatie nauw samen met International Film Festival Rotterdam. Want samen zijn we tot veel meer in staat.

Waarom

IFFR en LantarenVenster hechten allebei veel waarde aan filmeducatie: we delen het doel om jongeren op een diepgaande manier kennis te laten maken met wereldcinema. IFFR en LantarenVenster werken sinds 2018 samen en hebben er in 2021 nog een schepje bovenop gedaan met één gezamenlijk educatieteam. Op deze manier willen we meer schoolvoorstellingen in LantarenVenster organiseren, meer filmlessen in de klas aanbieden, meer lesmateriaal ontwikkelen en de band met het Rotterdamse onderwijs versterken.

Wat dat betekent voor scholen

Voor scholen en docenten zijn er alleen maar voordelen: door deze samenwerking kunnen IFFR en LantarenVenster veel meer filmprogramma’s aanbieden. Ook hebben we zo meer slagkracht om ons te richten op het mbo en het speciaal onderwijs. Daarnaast kunnen we scholen gemakkelijker aanbod op maat bieden en is het eenvoudiger geworden om filmprogramma’s bij ons te boeken via een aanmeldformulier. Bekijk hier de filmprogramma’s die we aanbieden.