Doorstart Pleinbioscoop in 2024 en deze zomer Terrasbios bij LantarenVenster

12 juli 2023

Er is nieuws rond de Pleinbioscoop! Het grootste openluchtfilmfestival van Rotterdam is in de zomer van 2024 weer terug van weggeweest. Dat heeft stichting Pleinbioscoop in samenwerking met LantarenVenster en Rotterdam Festivals afgesproken. Joost Maaskant trekt zich na 20 jaar als festivaldirecteur van de Pleinbioscoop terug en vindt het belangrijk dat het festival voor Rotterdam en alle fans behouden blijft. Hij draagt de organisatie over aan LantarenVenster, die de Pleinbioscoop volgend jaar in de bekende vorm zal organiseren op de kop van de Wilhelminapier, naast Hotel New York.

Joost Maaskant: “Met veel plezier heb ik alle jaren met veel hulp van medewerkers en vrijwilligers de Pleinbioscoop georganiseerd. Vergunningenbeleid, stijgende kosten en het Museumpark debacle, hebben mij doen besluiten te stoppen met het leukste evenement van Rotterdam. Ik hoop dat de Pleinbioscoop een doorstart maakt en de doelstelling behouden blijft dat de Pleinbioscoop voor alle Rotterdammers, dus ook voor bewoners met een kleine beurs, toegankelijk is.”

Terrasbios

Als overgangsjaar organiseert LantarenVenster in 2023 een intieme buitenbioscoop op het terras aan de Rijnhaven: Terrasbios. Vanaf 16 augustus vertoont LantarenVenster vier weekends op rij film op het grote doek op het terras aan het water. Op het programma staan klassiekers en zomerse hoogtepunten van het afgelopen seizoen. In het openingsweekend, Latin American Weekender, zie je Latijns Amerikaanse films, hoor je live cumbiamuziek en kan je salsadansen tijdens Salsa aan de Haven. Er zijn lekkere drankjes, gezelligheid en voor een goede filmbeleving zijn er koptelefoons.

Kijk voor meer informatie over het programma hier.

Programma Terrasbios

wo 16 aug        500 Days of Summer
vr 18 aug        El laberinto del fauno – Pan’s Labyrinth
za 19 aug        Y tu mamá también
wo 23 aug        Close
vr 25 aug        Good Luck to You, Leo Grande
za 26 aug        Aftersun
wo 30 aug        Jaws
vr 1 sept        Triangle of Sadness
za 2 sept        Das Boot (TBC)
wo 6 sept        The Blue Caftan
vr 8 sept        La haine (re-release)
za 9 sept        The Whale

Data: 16 augustus t/m 9 september
Locatie: op het terras van LantarenVenster aan de Rijnhaven
Aanvangstijd: rond zonsondergang, circa 21:00 uur
Kaarten: € 6