Jiro Dreams of Sushi

David Gelb

Jiro Dreams of Sushi vertelt het verhaal van een perfectionist die compleet gepassioneerd is door Japans culinaire keizer: sushi.
“Ik zal mijn best doen om de top te bereiken.” Vreemde woorden om te horen uit de mond van een 85-jarige man die al zo’n 75 jaar in het vak zit.

Meesterchef Jiro Ono runt het driesterrenrestaurant Sukiyabashi Jiro in hartje Tokio. In zijn kleine restaurant – amper tien plaatsen! – werkt Jiro al 75 jaar ijverig aan zijn droom om ooit de perfecte sushi te maken. Zijn jongste zoon staat al jaren aan het hoofd van het tweede filiaal van Jiros restaurant, terwijl zijn oudste zoon Yoshikazu – reeds de vijftig gepasseerd – klaargestoomd wordt voor de troonopvolging.

Van op de eerste rij leert Yoshikazu, samen met de andere keukenhulpen, de kneepjes van het vak en tracht hij het meesterschap van zijn vader te evenaren.

Een verhaal over Japanse tradities, over familiebanden en de drang om te voldoen aan de verwachtingen van je ouders.

IndieWire:
‘Make sure you’ve already staked out the nearest sushi place. By the times the lights go up you’ll be ravenous!’

Time Out New York
‘A doc so delicious you could eat it!’

de Volkskrant
‘Méér toewijding en aandacht mag sushi van een film niet verwachten!’

NRC Handelsblad
‘Een lofzang!’

Telegraaf
‘Een fascinerende documentaire. Met close-ups wordt de sushi tongstrelend in beeld gebracht… en laat ons watertanden.’

8e week
Deze voorstelling heeft al plaatsgevonden
  • Film
VS
2011
83’
Japans gesproken
Nederlands ondertiteld

Jiro Dreams of Sushi vertelt het verhaal van een perfectionist die compleet gepassioneerd is door Japans culinaire keizer: sushi.
“Ik zal mijn best doen om de top te bereiken.” Vreemde woorden om te horen uit de mond van een 85-jarige man die al zo’n 75 jaar in het vak zit.

Meesterchef Jiro Ono runt het driesterrenrestaurant Sukiyabashi Jiro in hartje Tokio. In zijn kleine restaurant – amper tien plaatsen! – werkt Jiro al 75 jaar ijverig aan zijn droom om ooit de perfecte sushi te maken. Zijn jongste zoon staat al jaren aan het hoofd van het tweede filiaal van Jiros restaurant, terwijl zijn oudste zoon Yoshikazu – reeds de vijftig gepasseerd – klaargestoomd wordt voor de troonopvolging.

Van op de eerste rij leert Yoshikazu, samen met de andere keukenhulpen, de kneepjes van het vak en tracht hij het meesterschap van zijn vader te evenaren.

Een verhaal over Japanse tradities, over familiebanden en de drang om te voldoen aan de verwachtingen van je ouders.

IndieWire:
‘Make sure you’ve already staked out the nearest sushi place. By the times the lights go up you’ll be ravenous!’

Time Out New York
‘A doc so delicious you could eat it!’

de Volkskrant
‘Méér toewijding en aandacht mag sushi van een film niet verwachten!’

NRC Handelsblad
‘Een lofzang!’

Telegraaf
‘Een fascinerende documentaire. Met close-ups wordt de sushi tongstrelend in beeld gebracht… en laat ons watertanden.’