Pickle Workshop

Tsukemono is Japans voor “alles wat ingemaakt is” (meestal groenten) en is een vast element in de Japanse keuken. In deze workshop zal je meerdere traditionele technieken leren om verschillende ingrediënten op zuur te zetten. Door het snel inmaken van groenten bewaar je het voor lange tijd. Natuurlijke umami-versterkers zoals shoyu, miso, koji, amazake en kombu reageren op de Nederlandse ingrediënten en vormen zo een kleurrijke fusie van overheerlijke en enzymrijke kleine gerechtjes.

Tsukemono literally means “pickled things”, a fixed feature in Japanese cuisine. In this workshop, you will learn a variety of traditional techniques, from quick pickling to long preservation. The natural Umami enhancers, shoyu, miso, koji, sake lees, amazake, and kombu, will act on Dutch ingredients to create a colourful fusion of delicious and enzyme rich small dishes.

Deze voorstelling heeft al plaatsgevonden
Workshop
2018
60’

Tsukemono is Japans voor “alles wat ingemaakt is” (meestal groenten) en is een vast element in de Japanse keuken. In deze workshop zal je meerdere traditionele technieken leren om verschillende ingrediënten op zuur te zetten. Door het snel inmaken van groenten bewaar je het voor lange tijd. Natuurlijke umami-versterkers zoals shoyu, miso, koji, amazake en kombu reageren op de Nederlandse ingrediënten en vormen zo een kleurrijke fusie van overheerlijke en enzymrijke kleine gerechtjes.

Tsukemono literally means “pickled things”, a fixed feature in Japanese cuisine. In this workshop, you will learn a variety of traditional techniques, from quick pickling to long preservation. The natural Umami enhancers, shoyu, miso, koji, sake lees, amazake, and kombu, will act on Dutch ingredients to create a colourful fusion of delicious and enzyme rich small dishes.

Reserveren is niet mogelijk.

Ticket reservations are not possible.