Vliegend voedsel
Na afloop vindt een debat plaats over de inhoud van Vliegend voedsel en kan van ganzengerechtjes worden geproefd. De ganzengerechtjes komen uit de keuken van Hollands Wild.
Op 21 juni vindt in LantarenVenster Rotterdam een voorvertoning plaats van de documentaire Vliegend voedsel. Documentairemaker Henk Dokter legde een jaar lang de wilde gans in de Nederlandse natuur vast. In deze documentaire, die later dit jaar op televisie bij NPO2 wordt uitzonden, wordt het leven van de gans belicht. Van broedgedrag tot consumptie door de mens. De voorvertoning wordt georganiseerd door Hollands Wild, dat tevens een adviesrol speelde bij de totstandkoming van de documentaire.
Documentairemaker Henk Dokter neemt de kijker mee in zijn ontdekkingstocht naar de wilde gans, waarin hij de huidige situatie rondom wilde ganzen in Nederland schetst. Hij laat zien waar ganzen broeden, hoe ze hun kuikens beschermen, wat ze eten en wat ze achterlaten. Hij geeft een beeld van de in de media veelbesproken schade die wilde ganzen aanrichten aan de natuur en laat jagers, poeliers, restaurants en consumenten aan het woord.
Polak: “Wilde gans van Nederlandse bodem is ‘vergeten wild’. Vroeger aten we gans, nu nauwelijks nog. In Vliegend voedsel wordt in beeld gebracht hoe dit mooie en gezonde natuurvlees het beste kan worden benut en hoe de consument op het eten van ganzenvlees reageert.”
Vliegend voedsel wordt in de loop van 2017 uitgezonden op NPO2 door 2Doc.
https://youtu.be/54Z_Rk4FPX0
Kies tijdstip
- filmspecial
Na afloop vindt een debat plaats over de inhoud van Vliegend voedsel en kan van ganzengerechtjes worden geproefd. De ganzengerechtjes komen uit de keuken van Hollands Wild.
Op 21 juni vindt in LantarenVenster Rotterdam een voorvertoning plaats van de documentaire Vliegend voedsel. Documentairemaker Henk Dokter legde een jaar lang de wilde gans in de Nederlandse natuur vast. In deze documentaire, die later dit jaar op televisie bij NPO2 wordt uitzonden, wordt het leven van de gans belicht. Van broedgedrag tot consumptie door de mens. De voorvertoning wordt georganiseerd door Hollands Wild, dat tevens een adviesrol speelde bij de totstandkoming van de documentaire.
Documentairemaker Henk Dokter neemt de kijker mee in zijn ontdekkingstocht naar de wilde gans, waarin hij de huidige situatie rondom wilde ganzen in Nederland schetst. Hij laat zien waar ganzen broeden, hoe ze hun kuikens beschermen, wat ze eten en wat ze achterlaten. Hij geeft een beeld van de in de media veelbesproken schade die wilde ganzen aanrichten aan de natuur en laat jagers, poeliers, restaurants en consumenten aan het woord.
Polak: “Wilde gans van Nederlandse bodem is ‘vergeten wild’. Vroeger aten we gans, nu nauwelijks nog. In Vliegend voedsel wordt in beeld gebracht hoe dit mooie en gezonde natuurvlees het beste kan worden benut en hoe de consument op het eten van ganzenvlees reageert.”
Vliegend voedsel wordt in de loop van 2017 uitgezonden op NPO2 door 2Doc.
https://youtu.be/54Z_Rk4FPX0
